erikanyu Creative Commons License 2017.07.04 0 0 24835

A segítségetekkel szépen összeállt a 4 napos programunk. Bár megvallom egyre nehezebb a logisztikai szervezés. Megnézni valók bőven vannak, csak már nehéz egy kupacba helyezni őket. Miután ez nem sikerült, saját kedvem alapján raktam össze a látnivalókat. Lesznek benne, régi kedvencek, és sok új dolog. Kicsit szervezkednem kellett a nyitva tartások miatt is, eddig nem volt hétfői nap az útjainkon, de ezt is úgy érzem megoldottam, már sok múzeum hétfőn is nyitva van. Roma pass lesz, sorban állás, utazás miatt.

Első napra a Palazzo Altemps, majd séta Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcső felé. Második nap Angyalvár passetóval, Baracco múzeum (ez új, és ha jól néztem ingyenes), majd ebéd is pihi a szálláson. Délután Palazzo Massimo, és séta lefelé a két régi templom (Portunus, Herkules), rózsák kertje (nem tudom lesz-e még rózsa tavasszal még nem volt, most lehet már nem lesz), igazság szája, Santa Sabina, a bencés szerzetesek Sant Anselmo, Róma kulcslyuk egész a Piramisig. Hétfő Palazzo Corsini (ez is új), csavargás a Trasteverén ami belefér. Ebéd Carlo Mentában tervezve. Délután Vittorio Emanuele lift, kilátás, Caracalla termái (új) majd Popolóig metró, és onnan séta a belvárosba búcsú a várostól, Mózes kút, Fontane templom a kutakkal. Kedd reggel mivel a Terminiben van a  szállás (Hotel Madison megint nagyon jó áron tudtam foglalni) Diocletianus fürdője vagy csak a kert, vagy ami belefér a busz indulásáig. Jó meleget ír a net, kalap, lenge öltözék előkészítve, sok fagyival és hűtött sörrel kombináljuk majd az utat, és persze finom kávékkal. Meglátjuk mi fér bele.