R!ck4 Creative Commons License 2017.07.01 0 0 34237

Olvasgatok itt, és most látom, már hozzá is szóltam nemrég  a dolgokhoz.:D

 

Nos, jövő héten "A" Zafirát veszek, kettőt is, a kérdés az lenne, van-e, amit vétel előtt észre kellene vegyek a modellen?

1.6 16V lesz, semmi különösebb igény nincs, nem tiprás lesz, hanem közlekedés a szabályok betartásával, tehát nem kell 1.8-as sem, nem kell dízel sem. Olyasmi érdekel, hogy van-e a motortérben bármi, amire érdemes figyelni, ki kellene -e szúrnom bármit is, esetleg hangból, motormozgásból tudok-e következtetni bármire. Pl a motor rezzenéstelenül jár-e, ha jó, esetleges lajfogyasztást hogy tudom kiszúrni,  a megszokott típushibák hogy derülhetnek ki, pl vannak-e rozsdásodós részek, elkorrodálódó pontok, csattanás után kajsza motorbölcső, vagy nyúlvány ami látható,  a váltókar mennyire lehet lötyögős, a kuplung bowdenes-e, vagy hidraulikus, tehát kemény, vagy puha lesz-e,  stb stb? Autót láttam már, venni is vettem többször, nem kell autószerelős segítség, csak néhűny egyszerű tippre gondoltam, előre is köszönöm, ha segítetek. 

 

Amit már tudok, az a dudagomb, azt ne írjátok, illetve annyit írhattok, hogy a neten található 3-4-5 ezresért vesztegetett "dudagomb- légzsák fedél2 az minden esetben cserélhető ezeken, tehát mindegyik jó mindegyikre,  vagy van ahol igen, van ahol nem, astra zafira lehet eltérő?  :D

 

 

Előzmény: R!ck4 (34181)