Longvale Creative Commons License 2017.06.19 0 0 4583

Legalábbis a sorozatra gondoltam akkor, de elképzelhető, hogy gyengén fogytak a scifijei (azaz "jókor" jött az Agave-nak a filmsorozatra való hivatkozás). Hiszen nem érdekli a kiadókat sok esetben, hogy "mozisiker" volt. Deaver Rhyme-sorozatának első darabja volt filmsiker, a Csontember, mégse adták ki. A Terrort idén mutatja be talán az AMC (de az imdb sem tudja mikorra tervezik). Mindenesetre a filmre is kíváncsi vagyok.

Ezek a regények, Hüperion vagy mi, meg az Ilion lehet kiváló scifik, de különösebben nem hoznak lázba.

Gyilkosság az Orient expresszen nekem egy unalmas film volt, v.leg belealudtam, nem egy kult-film (mégha sok mindenkinek tetszhetett is). Ráadásul nem is erről írtam a behatás, befolyás, mítoszteremtés, stb. körüliró szavakkal Homes vagy Bond kapcsán. Meg olyasmire is gondoltam, hogy még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mivel eddig több mint hetven színész játszotta el Holmest (csak mozi/tv, és nincs benne a színház), közte, Basil Rathbone, Charlton Heston, Michael Caine, újabban Robert Downey, sőt még egyszer Roger Moore vagy a kedvencem John Cleese is, de leginkább a több sorozatot végignyomozó Jeremy Brett. Ezekhez nem is tudom, hogy jönnének azok a bágyadt Poirot filmek (még Maigret is jobb a filmekben!), vagy "legjobbra sikeredett" Gyilkosság az Orient expressz is gyenge párhuzam (viszont egy film nagyon jó, ami Agatha Christie novellájából készült, az meg A vád tanúja, bár ebben meg nincs Poirot).

Egyébként van jó pár új Philip Marlowe történetünk is (ezekből magyarul is adtak ki egy kötetre valót: https://moly.hu/konyvek/byron-preiss-szerk-philip-marlowe-visszaterese-raymond-chandler-emlekere

Általában azt a Marlowe-filmet emlegetik (A hosszú álom), melyben Humphrey Bogart játszott, de nekem azok jobban tetszettek, melyekben Robert Mitchum játszotta Marlowe-t.

Abszolút nem biztos, hogy az Agave nem-e az új S.H. regénnyel folytatja a Simmons regényeket. Attól függ Simmons milyenre vette a figurát, hisz Holmes alakjába jócskán belefér egy jóadag fantasztikum is. Iliont meg 2015-ben adták ki, idén már nem, legfeljebb jövőre, 2018-ban jön folytatás, ha jön, mert ha olyan népszerű lett volna a könyv, lehet már azért az idén vagy tavaly megjelent volna a folytatás. Jobb lenne, ha az új Holmest adnák ki, az is sorozat lesz Simmonstól. A Szukits még a Doyle által írtakat is ontja, s egy sor olyan megjelent mostanában, melyek újabb szerzők S. Holmes regényeit, novelláit tartalmazza (ezekről is írtam). Ezeket veszik, mint a cukrot. Jobb ha belegondol ebbe az Agave is...

Biztosra veheted, hogy Simmons "modernizálta" a karaktert és igen jó modern krimi/misztikum lett belőle.

 

 

Előzmény: parszek2 (4582)