jgydk Creative Commons License 2017.06.19 0 0 188

Szia, köszi a válaszod, úgy gondolom, nem egyszerűen csámcsogás ezen a témán rágódni, hanem nagyon hasznos eset elemzés, még ha találgatások vannak is mellette, mert ezek szerint nem igazán volt szemtanú.Minden balesetet jó kielemezni, hogy aki siklóernyőzik, és esetleg egy vad elképzelés megszületik a fejében, akkor könnyebb végiggondolni a lehetséges következményeket. A nem siklóernyős munkatársim dörgölték ma az orrom alá, hogy "hallottad-e mi történt..." Az, hogy tragédia-sőt kettős tragédia lett belőle, a többi siklóernyősnek(meg a leendőknek) okulni kell belőle, hogy mit lehet bepróbálni.

Pár éve Kalocsán a hosszú csörlési várakozás közben szórakoztunk úgy- hogy egy hosszú(10-20m) kötélen, erős szélben futva kézzel felhúztuk egymást, majd a kötéllel megállva hagytuk a pilótát pár méter magasrók kisiklani. Élveztük, jó kis időtöltő szórakozás volt, és ez szerintem kockázatmentes.De akkor az erős szél a kezelhetőségi határon belüli, kb 20-25km/ó volt, nem több, mert egyébként a csörlés meg működött.

Ez a mostani eset a találgatásokból kibogozva elég hajmarasztőnek tűnik, noha jó lenne egy szemtanú, aki megosztaná velünk, hogy mi is történt valójában, milyen hosszú kötél, milyen erős szél, a két személy pontosan hogyan is vett részt ebben a "manőverben", csináltak-e már korábban ilyet,saját ötlet volt, vagy láttak valahol ilyet... stb. stb.

Előzmény: zimi78 (187)