unartis: Creative Commons License 2017.06.17 0 0 1904

Szia Balázs!

 

 

Első lépésben egy kapával érdemes megtisztítani, (leborotválni) a területet, utána felásni, tehát megforgatni, esetleg lazítani a talajon, hogy jó legyen a vízelvezetés, az alapja, amit ilyenkor találsz a talajban (gyom)gyökereket azokat eltávolítani, az apró szulák tud kellemetlenséget okozni, illetve a tarackbúza, ezeket kell legfőképpen távol tartani  a sziklakerttől.

A geotextilt szerintem felesleges megvenned, annak idején az előzőleg leírt agresszív gyomoktól tartva hasonló megoldást fontolgattam, de túl költséges lett volna, a jó steril talajjal, a sóder kb 20 cm vastagságban már nem engedi át ezen gyomokat, nálam nem jöttek elő, javaslom steril, fertőtlenített(kiégetett) termőföld és homok bele forgatását a sóderbe(a felső 10-20 cm ilyen legyen), a talaj így tápanyagokat is fog tartalmazni, nálam steril sóder van a kaktuszok miatt, de már bánom, hogy nem tettem bele egy kis tápanyag gazdag földet, mert  4éves kert felélte a tartalékait, most agyagos vízzel locsolok, hogy pótoljam.

 

A gyomokról még annyit, hogy nem tudod elkerülni, hogy széllel ne kerüljenek bele a gyomok magjai a kertbe, de egy jól megépített sziklakertben szinte észrevehetetlen mennyiség ami meg tud telepedni, nálam alig-alig van benne gyom, azok könnyen eltávolíthatók! Tavasszal a nedves időszakban jönnek elő.

 

Nem tudom, hogy mennyire éri meg 15 Ft/ kg ár, talán több helyen jó lenne tájékozódni. Nncs tapasztalatom, én darabra vettem a bazaltot néhány éve ott kicsi és nagy kategória volt, kg-ban volt eltérés a nagyok között is!

Előzmény: Balázs730628 (1903)