exit66 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 536

Collins? Alapvetően a Genesis felől, de saját jogon is.
Annó '87-es budapesti Genesisre kikeveredtem, ott voltam valahol a felső karéjban. A zene (biztos) jó volt, de emlékül annyi maradt csak meg, hogy a távolság miatt gyakorlatilag értékelhetetlen volt a koncert a színpadból semmit nem láttunk, a kivetítő képe és a hang meg a távolság miatt durván el volt csúszva.
92-es turné (még mindig Genesis) montpellieri állomását sikerült (szinte véletlenül) megnézni. A koncert egy nagy pusztaságban volt, kb. mint amit a Knebworth felvételen megismertünk. Embertelen tömeg, eszetlen nagy élmény, a felvonultatott színpadtechnikától és a látványtól folyamatosan esett le az állam, számomra még így huszonvalahány év távlatában is alapvetés.
És persze mindez idő alatt nem lehetett nem hallani PC-ről. Első tudatosabb szóló emlék róla a Both Sides lemez, ami évekig folyamatos szereplője volt a lejátszási listámnak, illetve onnantól kezdve szép fokozatosan a többi Collins is.

Mindezek betetőzése az internet korszak, ami persze új dimenzióba emelte a zenék megismerését is. (Ha már nosztalgiázás, emlékeztem még az itteni weed-es fórumra pl? Onnan is mennyi jó cucc bukkant elő.)

Előzmény: Geski (533)