Bea90bb Creative Commons License 2017.06.14 0 0 80399

Én az egész tavat még egyszer - csak ha nem muszáj - nem kezelném le. Erős szer, pedig a megadott adagot sem adtam bele, inkább kevesebbet. Kagylók egyből feladták, a csigák jó része is elpusztult. Az összes béka átment a másik kis tavamba, a növények megsárgultak.

Én nem hinném, hogy gombás vagy parazitás betegséggel egy hal évekig ellenne. Ha hasvízkór lenne, akkor a pikkelyek felállnának, szeme is ki lenne dülledve, és kezelés nélkül biztosan néhány héten belül elpusztult volna.

Én ki tudtam nehezen fogni a betegeket és külön tettem, de hiába való volt....viszont ha az egész tavamat nem kezeltem volna le, valószínű mindegyik halam belehalt volna. Annyira jó volt tegnap is arra hazaérnem, hogy lubickoltak, mint régen. Már nem a tófenéken feküdnek nagyrészt, hanem túrnak, kergetőznek, csipkedik a növényeket. A szűrőm most rendesen igénybe van véve! :)

Ez csak az én véleményem....de ha az aranyhalad eddig is elvolt majd 2 évet, túlélte a kemény telet, eszik, a többiekkel van, én nem piszkálnám. Az biztos, hogy nem fog évekig élni így sajnos, de lehet a kifogással és karanténozással járó stressz nagyobb bajt jelentene neki. De vannak tőlem tapasztaltabbak is, hátha van másnak jó ötlete még!

Előzmény: csoer (80395)