portugéza Creative Commons License 2017.06.10 0 0 33189

Utasbiztosítás: szerencsére még nem kellett használnom. Amik a bankkártyák egy részéhez szoktak automatikusan járni, nem a legjobbak, fapados verziók. Én egy kompromisszumos megoldást választottam, a bankomnál kötöttem külön. Háromféle csomagból lehet választani, ezért jobban személyre lehet szabni, mint az automatikus típust. Egy főre talán 8 ezer forint, egész évre. A családi verzió olyan 15 ezer lehet, szintén egész évre, most nem néztem meg újra az OTP honlapját. Aki többször utazik, nem csak Montenegróba, annak ez megéri. 

 

Az EU-s TAJ kártya amúgy is ki van váltva, ezért viszem, de az itt leírtak alapján nem sokat ér a gyakorlatban. Azt hogy elfogadják lent, egyetlen egy helyen lehet olvasni a neten, ez óvatosságra int, sehol máshol nem írnak róla... 

 

Monetenegrói sajátosság, hogy a helyiek is fizetnek bizonyos alapdíjakat: vizitdíj, kórházi napidíj, receptfelírási díj. Ezért ha véletlenül elfogadnák az EU-s kártyát vagy a magyar OEP-es nyomtatványt, akkor is nekünk kéne ezt zsebből fizetni elvileg. De az utasbiztosítás ezt fedezi - elvileg.