tozsdetulok Creative Commons License 2017.06.09 0 1 43105

Ha az olajban hiszel, nem egy ernyőalapot, hanem olajat kell venni. Ezen a fórumon már többször lobbiztam a portfólióalapú megközelítés, ezen belül az eszközallokáció érdekében. Meggyőződésem szerint ez lehet a legsikeresebb megközelítés (befektetési alapok esetén is).

Egyszerű az elv, de macerás lehet a kiválasztás. 

1.) Veszünk hosszú távon infláció felett teljesítő eszközöket

2.) melyek egymással kevéssé korrelálnak.

3.) Ezek után meghatározzuk a portfólión belüli súlyokat. Ezt nehéz megfelelő szoftver nélkül elkészíteni, de 5-6 elemű portfólió felett azonos súly már elfogadható lesz.

4.) Ezek után hagyni kell futni a portfóliót. Ha az eredetileg beállított súlyok jelentős elmozdulást szenvednek el (mint pl. Supra 2015 eleji -20%-os mutatványa), akkor át kell súlyozni, visszaállítani az eredeti mértéket. Ez a hozamot kb. 15-20%-kal növel(het)i.

Ebben a megközelítésben (majdnem) mindegy, hogy mikor vásárolsz. Egyszer el kell indítani a portfóliót.

Én most fogok bővíteni OTP Származtatott összetevőivel (kivéve G10, amely nem elégíti ki a kritériumokat), valamint EMEA és TREND-del

Egyébként pusztán egy eszköz 2.5%-os elmozdulása nem indokolja annak vételét, vagy eladását. Ez csak "zaj", melyre ráugrás szerintem puszta gambling.

Előzmény: Goodnight Robicheaux (43103)