Mungo Creative Commons License 2017.06.06 -1 0 471

A klór a vízhálózatban nem merő rosszindulatból van benne. E nélkül komoly esélye lenne a fertőzéseknek, mert sajnos más módon nem lehet momentán sterilen tartani a vízhálózatot.
Kétségtelen, hogy Magyarország egyes területein nitrátos, arzénes, vasas, vagy ezek kombinációja is előfordul az ivóvízhálózatban.
Ezeken a helyeken valóban egészségesebb, ha palackozott ásványvizet fogyasztanak.
Ami a desztillált vizet illeti: Meggyőződésem, hogy a rajongók nem tudják, hogy mi is az. Mert az egyszerű lepárlással előállított víz csak az ásványi anyagoktól szabadítja meg, de a párolgó anyagoktól nem. Másrészt lentebb olvashatsz róla, hogy egyik másik versenyző azzal főz. Ilyenkor ugye ha egyébként vegytiszta vizet használt volna akkor is elveszti a tisztaságát, a felhasznált zöldségek, plusz konyhasó máris megkülönböztethetetlenné teszi a sima csapvíztől.
Arról a klinikai esetről már nem is beszélve, amikor a sötétüvegben tárolt desztillált víz előnyeiről értekezik az egyik olvtárs.
Így azután a "desztillált" víz csodálatos hatásairól áradozók egy egyszerű pszichikai trükk hatásának esnek "áldozatul".
Ez önmagában nem lenne baj, mindenki arra költi a pénzét amire akarja. A gond ott kezdődik, amikor híveket toboroznak a hülyeséghez, mert ettől remélik igazoltnak látni a saját elképzelésüket.
Hosszasan lehetne sorolni a deutériummentes víz, a pi víz, az oxigénes víz és a frász tudja miféle lehúzásokat, (lugosítás, méregtelenítés...) mert az emberi hiszékenység ma még nagyon jó üzlet.
Ha valaki tényleg vegytiszta desztillált vízzel akarna egy kúrát végigcsinálni, az komoly problémát okozna. Szerencsére ilyesmi nem nagyon fordul elő. A legtöbb felhasználó esetében a "desztillált" jelzővel ellátott víz semmivel sem jobb mint a szentelvíz. (Állítólag annak is használ, aki nem hisz benne...) ;o)

Előzmény: norbesz1974 (470)