Ultravolta Creative Commons License 1998.11.19 0 0 41
The Dark One: biztos igazad van, volt olyan aki előre megmondta (ilyenek mindig szoktak lenni : )). Egyébként ha nem alakult volna ki ilyen világgazdasági válsághangulat, akkor talán a gazdasági növekedés is nagyobb lehetne. Másrészt a Fidesz védekezhetne azzal is - ha még nem tette volna meg -, hogy az előző kormány által vállalt kötelezettségek (és itt van mit sorolniuk)nem teszik lehetővé a további gazdaságélénkítő lépések megtételét, amivel ők terveztek.

Más. geza hozzászólása érdekes gondolatokat vet fel. Ha az idézett sajtókiadványok valós tényeket vetnek fel, akkor az ember ténylegesen is elgondolkodhat arról, hogy a piacvezető médiák hiányos, megtévesztő, egyoldalú tájékoztatásáról szóló "mende-mondák" akár igazak is lehetnek.

Fejlettebb demokráciákban mind az ún. klasszikus bal-, mind a klasszikus jobboldalnak megvan a hozzá közel álló - nem saját - sajtóorgánuma, méghozzá megközelítőleg ugyanolyan súllyal. Sajnos Magyarországon érzéseim szerint finoman fogalmazva az írott sajtó fajsúlyos képviselői inkább balos szimpatizánsokm míg a jobboldali sajtó nem jut el a közvéleményhez. (Tévé esetében az egyik oldal lehet, hogy hiányzik is.) És itt szerintem el kell ismerni, ebben szerepet játszhat a - mondjuk ki - Népszabadság "profizmusa" és evvel egyidejűleg a Napimagyar vagy a Magyar Nemzet esetenkénti esetlensége, túlzott vehemenciája (egyesek szerint arroganciája), mely taszíthatja a közvéleményt.

Ha a fenti mondat igaz is; a következmény akkor is fennáll: sérül a kétoldalú tájékoztatás, a közvélemény egyoldalúan befolyásolva értesül az eseményekről. És akárhogy is nézzük, a status quo fennmaradásából kizárólag a szocialista és liberális oldal húz hasznot...