mckmester Creative Commons License 2017.05.26 0 0 859

Ez erősen függ attól, hogy: Mire kell?

 

Mennyire érdekel a fotózás? 

 

Gondolom az már meghaladott nálad, hogy "lövünk egyet a telefonnal, majd fellökjük az Instagramra", különben nem néznél ilyen gépeket. Viszont.... Mi a cél?

 

1. Szeretnél a jelenlegi képeidnél szebbeket készíteni, de igazából a fotózás mint hobbi nem vonz. Kell egy eszköz arra, hogy a "család, barátok, rendezvény, nyaralás" négyszög minél szebben meg legyen örökítve 

 

2. A fotózás maga is érdekel. Szeretnéd tudni mitől lesz "szép" egy kép, és a fent említett négyszögön kívül is szeretnél fényképezni.

 

3. Akár átolvasnál néhány fotózós tankönyvet is, hogy tisztában legyél olyan fogalmakkal, ment rekesz, záridő, érzékenység, mélységélesség, dinamika, kompozíciós alapelvek?

 

4. Van valami speciális célod a dologgal? Pl szeretnél lepkéket fotózni, vagy akár az általad készített kézműves dolgokat feltenni a netre?

 

5. Zavar-e, hogy adott esetben külön táskát kell cipelned a fotós cuccaidnak, ami esetleg 1,5 - 2 kg is lehet? Mert esetleges DSLR tulajdonosként esélyes a dolog.

 

6. Hajlandó lennél-e egy egy jobb kép miatt órákat tölteni a számítógéped előtt fotókat válogatva és RAW előhívással szórakozni? 

 

Mi a fontosabb? 

 

Képminőség vagy 50x zoom?

Kezelhetőség/fogás vagy inkább kistáskában elférjen?

Fényben vagy sötétben?

Teremsport vagy épületek?

 

Azt azért kell tudni, hogy a cserélhető objektíves gépek óhatatlanul is képesek "berántani" az embert, ha elkezdi komolyabban venni.

Nagyon szép hobbi, de sokba tud kerülni. Egy kis +élesség itt, egy +átfogás ott, nagylátó, makró, fixek, állvány..... Ehh. :-)

vagy akár mernél-e akarnál e régi manuális objektívekkel játszani? (Nagyon szép játék megjegyzem)

 

Előzmény: orsey2 (858)