makkahazi Creative Commons License 2017.05.25 0 0 228016

Megyek be a körforgalomba a pesti út végén. Én a második kijáratnál a 31-esre akartam kijutni, körfogalom egysávos, a közepén megyek ugye mert ugy bringával biztonságosabb. Mögöttem felbőg a kis suzuki motorja és majdnem elsodorva az első kerekemet balról megelőzve előttem egyenesen elhúz az első kijáraton a decathlon fele. Ezek szerint minden gépjárművezető így vezet, mert egy hülye miatt az összesre ráfoghatom, nemigaz? Egy másik okos főútról jobbra lekanyarodva majdnem nekemjött és ledudált, mert szerinte nekem nincs elsőbbségem a főút mellett vezetett kerékpárúton a főútról jobbbra kanyarodóval szemben. Nem, ott nem volt macisajt a bringaúton.

 

Ja és olyan okos is volt, aki szerint egyenrangú útkereszteződésben a jobbról jövő kerékpárosnak azért nincs elsőbbsége, mert egyenrangúban kerékpárral mindenkinek elsőbbséget kell adni.

 

Mind ennyire vágjátok a kreszt egyébként? Vagy csak amikor a bringás szabálytalankodik akkor mutogattok? Ettől függetlenül a bringásoktól is elvárom a szabálykövetést, de a gépjárművezetők sajnos nagyon álszentek.

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228015)