qwer1234 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 133

Végülis elkezdtük a falazást. Olyan ez, mint a lego 2x2-es elem, csak nehéz. Mi a 25-ös téglát rakjuk.

Nem csodálom, hogy nem szeretik a kőművesek ezt az anyagot, mert tényleg derékgyilkos. Viszont nyugaton simán darut használnak hozzá, persze ott meg az elemek méretei nagyobbak.

https://www.youtube.com/watch?v=RDa-CBaU2Ws

 

"de szerintem nem kellett volna ezt felvágnotok előre, mivel nem lehet tudni, hogyan fogja a többi helyen kiadni."

 

A jelenlegi tapasztalat az, hogy ha milliméter pontosan dolgozok, akkor bizony kijön minden vágás. Van a vágókorongnak is vastagsága, így pl. a 12.5-es feles darab valójában csak 12.1-12.2. A téglákat ha szorosan egymás mellé rakom, akkor pár méteren megint csak kiadódik néhány mm mínusz. Így a végén ahol darab kell, még ragasztó is szükséges a hézagolás miatt.

A falazás 1/3  részénél tartunk és ez a tapasztalat. Illetve a normaidő tényleg kb. 0.8nm/óra, mint ahogy a leírásban is szerepelt.

A kitűzés elég pontos volt +-1mm. Csináltam zsinórállást az első sorhoz, arra jelöltem át a födémen lévő jelölésről. Viszont amikor a zsinór mellé raktam az első sort, ott volt 1-2mm a zsinór és a tégla között. Itt követtem el mérési hibát, mert rá kellett volna kompenzálnom ezt a fix tégla-zsinór távolságot. Amikor rámértem később a kész 1. sorra, akkor lettem egy kissé csalódott, mert a műszernek 4200mm-t kellett volna mutatnia, erre mutatott 4196mm-t. :-((( Így elbaszni. 4mm hiba a két fal között, pedig lehetett volna pontos is. 

Előzmény: Nikolas Pe (131)