Longvale Creative Commons License 2017.05.22 0 1 4558

A Sherlock Holmes -  Szemelvények egy világ-detektív titkos aktáiból c. füzetsorozaton (1907-1909) kívül is akadtak érdekes kiadásai a soproni Röttig kiadónak. Itt van például a Farkas detektív füzetek 1917-ből. Ezek 64 oldalasak voltak. A cím ellenére ezek sem magyar eredetű ponyvák. Eredetileg egy osztrák író, Ubald Tartaruga Bécsben megjelent Franck detektív sorozatának átvétele. Itt van a 2. füzet, Az elátkozott kastély borítója:

 

***

Itt van, némileg pihentetésül a Tarka Regények 2 ponyvafüzete, mellettük a füzet első szöveges oldala is:

 

***

 

Akkor jöjjön egy újabb Beleolvasó! Ed McBain: Nyolc fekete ló [Eight Black Horses, 1985]. A regény csak gépiratban található magyarul (azaz szintén nincs hivatalos kiadása). Viszont ez a 87-es körzet 38. könyve, és elég jelentős, mivel ez a 4. Süket-regény (az előző három: A heccelődő, Zsaruk, Már megint a Süket!).

A Nyolc fekete lóban egy parkban találnak egy meztelen női hullát, majd Carella névtelen levelet kap, amit a rendőrök a Süket Ember művének tartanak, s máris rossz érzés fogja el őket...

A regény első fejezete (vagyis kicsivel több, mert van a 2. fejezet elején egy poén, s azt nem bírtam nem benne hagyni...):

https://data.hu/get/10525933/Ed_McBain_-_Nyolc_fekete_lo.pdf

 

Előzmény: Longvale (4553)