Princ of Carpatia Creative Commons License 2017.05.21 0 0 1289

Üdv Kedves Barátim!

Nagyon köszönöm elismerő szavaitokat a hatsávos vertikál kivitelezése okán. Ahogy mondják: "A puding próbája a megevés!"  És osztom SCH Körtárs gondolatát: No, majd a hangolgatása a "kütyünek" hozza a használhatóságát!

De ahogy a lehetőségek...   A természet romba döntötte 2 méteres körsugárzómat.  Szeretnék helyére egy "Home-Made" alkotást.  Megtenné a "J-Pole" is, mert a környezetemben a célom az, hogy az átjátszókon elérjem kedves OM ismerőseimet. DX ÖK-t nem vágyom csinálni, de szakmai dolgokat szívesen megbeszélek akár szimplex csatornákon, avagy a kőr-QSO szelektálásokon is!

Nos: Kérem valaki OM-et, hogy adjon tippet arra, hogy melyik leírás szerint készítsek el egy jól működő 2 m-es antannát.

Mondanám azt is kedves Barátim: Összebütyköltem már pár leírást, jó pár kivitelt. Ugyan a matematika nem volt soha gyengém, számolgattam, hogy miként méretezzek.   No....   Nem akarom bántani pölö a qsl.net publikációit, de az a képletük nagyon nem érdekel, hogy: "7.4/F (MHz) " milyen méretű csőátmérő lészen!  VAZZE!  Írja oda hány miliméter!!! 

No, barátim: Kérem azt az OM-et aki csinált 145 MHz-ra jól működő antennát, ami a konstrukció adta 1.5 -ös swr alatti értéket tudja, azt kérem árúlja el nekem!  Köszönöm! tetszene minden KONKRÉTUM!  Értsd: Tetszik az "MM-Falvezeték" anyagú kivitel is....   avagy a "mezei" 1.5 mm-es vezetékből készített is, de KÉREM ADD MEG, HOGY az "U" alak két szára TIZED miliméterre milyen távolságra van egymástól!!!   Csak csendesen említem: A poublikált, és elkészűlt antenna esetén mértem az "MM" vezetéáknél a leírás helyetti 1.5 alatti érték helyett, 2.5-3.5 SWR-t. Gondolom ilyen Neked sem kell!!!  (Ne mond, hogy valami mást csesztem el!)

Öreg Csóka