gerri24 Creative Commons License 2017.05.21 0 1 8425

Sziasztok!

Pár észrevétel, hátha segít..

Évtizedek óta erős allergiám van, bár már régen jártam vizsgálaton, de akkor 1-2 kivétellel minden 2-4+-os volt.

Tüneteim viszont csak május-június körül vannak. Szokásos erős és gyakori tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés..

Ha jól emlékszem, gyerekkoromban a virágpor javított vmit, de ezt már régen szedtem.

 

Aztán úgy pár éve 1-2 évig elmúltak a tüneteim, sajnos most megint visszajöttek.. Akkoriban csináltam egy speckó diétát, talán annak tudható be, talán nem.. kizártam pl. a teljtermékeket meg a "gyári" kajákat teljesen, és jóval több zöldséget-gyümölcsöt ettem. A tejre amúgy is mondják, h allergizáló hatású. Főleg a boltiak. Plusz antibiotikum-tartalom, stb.Ezt talán érdemes lehet kipróbálni annak, aki bírja.

 

Aztán mivel 1-2 évig tünetmentes voltam, és most újra, ez akár mutathatja azt is, hogy az allergia nem kizárólag fizikai dolog.. hiszen akkor is ugyanúgy voltak virágporok a levegőben :) Mondják, hogy a mentális/lelki állapotok tükröződnek/nyilvánulnak meg a fizikai síkon. Sok helyen olvasni a porallergia lelki okai között a testiség és a szexualitás problémakörét. Ez nem könnyű témakör, főleg észrevenni, kikutatni, mi okoz nehézséget, tabukat, stb.. az erre hajlamosaknak mindenképp érdemes lehet a vizsgálódás.

 

Most megint eszem tejtermékeket, néha azért műkaják is bejönnek, testalkati problémáim is vannak, szóval csoda, hogy a tünetek visszatértek..? :P