Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket, motorolajjal kapcsolatban... Van egy 2006-os Nissan Primerám, P12 QG18DE, 1.8 benzines.
149.000 km van a kocsiban (németországi, :D lehet az 200.000 is..) A könyve 5w-30-as olajat ír elő, SG, SH vagy SJ.
Ha lehet hinni a blokkra akasztott olajcsere címkének Mobil 10W-40 volt benne mikor megvettem. (Pár napon belül cseréltem a kötelező dolgokat, olajostul...)
Van egy UNIX-os kontaktom, Castrol Magnatec 5W-40 C3-at ajánlották, ill. a km miatt mások is 5w-40-et az 5W-30 helyett.
1600 km-t tettem meg ezzel az olajjal, a nívón éppenhogy max alatt van az olajszint, (ha nem egyenes talajon állt, lehet nem is evett belőle semmit), szóval extra olajfogyasztás tuti nincs.
Az első olajcsere periódust rövidre tervezem, fogjuk fel motoröblítésnek.. :) Mit javasoltok, ha valami tuti jó olajat szeretnék a kocsiba, 2,9 l kell bele, szóval ha drága gondolom azt is kibírom... Motul, Liqui Moly, Castrol Edge, vagy jó a Magnatec 5w-40 C3 is valami jóféle (pl. MANN, MAHLE, Bosch) szűrővel, ne görcsöljek ezen? Enoes Sustina-ról vélemény? Köszi előre is!