Dude95 Creative Commons License 2017.05.13 0 0 31595

Sziasztok!
Én kezdőként nagyon utána jártam a témának, mindenkit megkérdeztem a parton, meg netes fórumokon, ki hova teszi és hogy állítja be a trapézkötelet, a mai napig sokszor érzem, hogy ha elmozdult 1-2 centire is, akkor egy egész napos (amúgy hibátlan) szelet is kidobhattam a kukába. 
A legtöbbet azt hallottam, hogy minél nagyobb a szél és minél chopposabb a víz, annál nagyobb kötél kell és vica versa (legalábbis szlalomnál ez a szokás). A nagyobb kötél több kontrollt ad, a kisebb több erőt. De annyi féle véleményt mondtak, hogy kinek mi a kicsi és mi a nagy az teljesen egyéni preferencia. Én 26-28-as trapézkötelet használok a 7.1-es szlalomra körülménytől függően, és 24-est az 5.0-ra és 4.1-re. Próbáltam sokáig 32-es és 22-es kötelet is, lehet velük menni, ugyanúgy, mint a rossz helyen lévő trapézkötéllel, csak lényegesebben később tudtam megsiklani és kényelem szempontjából sem volt a legjobb. Plusz diszciplína függő is az egész, a freestyleosok és a szlalomosok például biztos relatív hosszabb kötelet fognak használni.
Sajkodon mondta még valaki, hogy tegyem a boomra az árboctól annyiszor a kezem, amekkora a vitorla négyzetméterben. Elég hülyén hangzott, de nekem nagyjából segít belőni a távot, persze nem túl pontos, de tudom, hogy valahogy ott kell kezdenem. 
Szerintem ez az a pont a szörfözésben, ahol max véleményt tudsz adni, tanácsot már kevésbé, mindenki saját magának kell megtalálnia...

Előzmény: keleti_szel (31592)