Muszga Creative Commons License 2017.05.12 0 0 7713

Én felvettem a kapcsolatot a Pilot magyar képviseletével (remélem, hivatalos képviselet), és ők felhívtak telefonon. Hosszasan elbeszélgettünk egy úrral arról, hogy évek óta tervezik a belépést a magyar piacra, de mindez idáig ez nem valósult meg. Szóval tervezik. Hivatalosan jelenleg nem kaphatók hazánkban a minőségi, közép és felsőkategóriás írószerek (Pilot és a high end márkája Namiki), így ha sürgős, én javaslom a termék megrendelését európai vagy ázsiai forrásokból. Nem hiszem, hogy ha megjelenik a márka nálunk, sokkal olcsóbb lesz, mint a külföldi webshopok. Várnunk kell még tehát bizonytalan ideig. Egyébként kérésre megtekinthetők a modellek a cég Budafoki úti irodájában, de előtte egyeztetni kell velük időpontot telefonon. (Gondoltam rá, hogy ha a topicból mást is érdekelne, szervezhetnénk egy közös látogatást náluk.) Mindenesetre most ott tartok, hogy vagy egy tucat töltőtollra kértem árajánlatot (Custom Heritage-re is), de csak ígéretet kaptam, kisker árakat nem. Az az érzésem, a halogatás mögött a magyar piac árérzékenyégétől való félelem, és a talán még nem kialakított viszonteladói stratégia, illetve árpolitika rejlik.

Előzmény: Gyula Erdesz (7702)