gesszti Creative Commons License 2017.05.09 0 0 24843

Rögtön szóba is hoztál még egy problémát. Szomszéd... na, nálunk a növényvédelem egyik szomszédnál se játszik. Egyik oldal tele burjánzó bodzával, meg néhány kezeletlen gyümölcsfával, a másik oldal meg babér(szerű) sövény tele rovarokkal, csigákkal.

 

Keresgélés a neten: elég bosszantó tud lenni, amikor más van írva a vegyszer dobozára, más a netes adatlapra, és mást mond a boltos, akitől veszem a vegyszert... Az évi rendszeresen valahova a sorok közé, a 18. oldalra elrejtve. A növények felsorolása se egyezik. Egyik leírásban benne van pl. a kajszi, másikban nincs. Egyik írja, hogy csak szüret után alkalmazható, a másik meg teljes időszakban ajánlja ugyanazt a szert...

 

Legegyszerűbb lenne, ha környéken dolgozna valami növénydoki, vagy kertész, aki tényleg ért hozzá, és hetente, kéthetente ránézne a kertre. Szívesen meg is fizetném, de nem találtam a környéken ilyet. Akit találtam, az meg 1-1 alkalommal 15000 Ft-ot akart kérni. Na, azt meg az ért mégse.

 

Vagy ha lenne valami olyan táblázat, amiben növényre, időszakokra lebontva össze lennének gyűjtve a jellemző betegségek, és ellenszerek. Az is sokat segítene.

Előzmény: szicsu1007 (24841)