Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2017.05.05 -1 0 76165

"HA NEM TANUL MATEMATIKÁT, SOHA NEM FOGJA TUDNI, HOGY (a nagybetűk véletlenül voltak) cosfi akkor 1, ha fi értéke=0. Soha nem fogja tudni, mit jelent a vonali vagy fázisfeszültség."

 

Már ne is haragudj, de ez marhaság. A villanyszerelők túlnyomó többsége pontosan tudja, hogy mi a különbség a vonali és a fázisfeszültség között, kitűnően értik és helyesen alkalmazzák  a CosFi-t, stb úgy, hogy EKÖZBEN ESZÉBE SEM JUT egy pillanatra sem, hogy ezeknek a dolgoknak valami köze van szögfüggvényekhez vagy a fázisszögekhez.

Sőt, amelyik villanyszerelő teljesen hülye a matematika ezen területeihez, még azok túlnyomó többsége sem keveri a vonali és a fázisfeszültséget és  helyesen alkalmazza a CosFi-t.

Tehát ha már több mint százezerszer bebizonyosodott, hogy trigonometriai doktorátus NÉLKÜL is lehet valaki jó szakember, akkor kb mennyi lehet az IQ-ja azoknak az oktatási "szakembereknek", akik még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy nehezen megérthető ÉS felesleges tudás oktatására pazarolják az időt/pénzt? (ezzel egy időben a béka segge alá tiporva a szakmát tanulók többségének szakmai magabiztosságát, önbizalmát)

Előzmény: cosalf (76153)