Longvale Creative Commons License 2017.04.28 0 0 4534

 

Andrée le Scott - A barlang hőse c. vadnyugati (kis)regény 1946 körül jelent meg "Elek Imre" kiadásában. Ő persze régi ismerősünk: Sebesta Elek Imre ponyvaszerző és kiadó (az Astra, az Elek Regények és az Elek Könyvkiadó). Andrée le Scott is egy magyar ponyvaszerző álneve.

http://ekonyvespolc.hu/krimi-konyvek-szerzok-regenyek-novellak/krimi-aktak-astra-konyvkiado/

***

És még egy beleolvasó egy regénybe, Ed McBain: Vecsernye (Vespers, 1989). Ez a 87-es körzet 42. regénye. Ebben Carella és Hawes detektívek egyházi/vallási ügyekben nyomoznak. Michael Birney atyát megölik és a közelben ténykednek a sátánisták is. Az első fejezet, pdf-ben:

 

https://data.hu/get/10481423/VECSERNYE.pdf

 

***

Mivel nem leszek egy darabig, itt van még egy beleolvasó, a thriller és horror egyik mesterétől, David Morrelltől, egy zseniális kisregény, a Barbár Rio Grande eleje [Rio Grande Gothic, 1999]. A kisregény megjelent ebben is: The World's Finest Mystery and Crime Stories (2000), és a kötet leghosszabb írása: http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?394033

A Barbár Rio Grande eleje, pdf-ben. A történet főhőse, Romero seriff, aki már-már azt hiszi, valaki mindig szórakozik vele, mikor az autóút közepén hagy egy pár lábbelit (csak mellékesen jegyzem meg, ez így megy, míg egy nap olyan pár cipőt talál az úton, melyekben lábak is lesznek...)

https://data.hu/get/10481514/Barbar_Rio_Grande.zip