atiwrc Creative Commons License 2017.04.26 0 0 259

Nálam általában amit beírok a simfans forumba Péntek este az az irány adó.
Superbikeból azthiszem az első két hétvégéről mindent felvettem LP-ben (4ó/dvd), a 3. hétvégéről tán csak a futamokat de már az sem biztos. Ami rémlik hogy az első hétvgéről nem volt össze foglaló  a tv2-n(vagy az a motogp elsője volt?), de a spileren volt, valaki ismeretlen kommentálta,  a második vagy superbike vagy moto gp hétvégről meg szintén mezei kommentálta, de nem a futamközvetítés volt összevágva. Előtte valamikor volt talán egy olyan összefoglaló hogy csak a futamok első 2-3 és utolsó körei voltak kivágva a közvetítésből, de az asszem superbike volt.
Szóval van már nagy kavarodás a fejemben, a motogp első hétvégéjén a szombat vasárnapi eseményeket vettem LP-be, de pénteket tuti nem, a második fordulóból vagy a 3 futamot, vagy csak a gp futamát, míg a most hétvégén csak a lekésett (4 körtől) gp futamát, vettem de mivel SP-be sikerült le is töröltem mert  kellet a hétre a hely.

Most kivételesen nem DVD-hiánnyban szenvedek(bár lehet az lesz hamarosan), hanem a felvevő vacakol, pontosabban felveszm csak kiiráskor kapok egy "nem fejezheti be a másolást feliratot". Pár hónappal, talán egy évvel ezelőtt, a talán tdk de meg nem mondom mert ilyen fehér nyomtatható fajta lemezeket 90%os biztonsággal írta, míg a maradék kék tdk de főleg maxelek felét elcseszte. Később máshonnan rendeltem maxelt az se volt sokkal jobb, de ott már a színe is fura volt a lemezeknek...Majd maxelt meg verbatimot megit egy másik helyről, néhány próbálkozás után hagytam a maxelt mert kb 5-ből 3-nál a hasonló üzenet fogadott, míg verbatimből szerintem 15-20-ból ha volt 1 rossz. Azt is észrevettem hogyha mindig más menüt állítok be nagyobb a valószínűsége hogy jól írja meg a lemezt :D Az elmúlt hétvégéken sikerült 1-1 maxelt írni hiba nélkül, gondoltam lehet a menüváltás lesz a megoldás. Hétvégén viszont mivel fogyóban van a Verba, gondoltam írok maxelt, 2 elcseszett, próbáltam 1 vagy 2 verba-t azt is elcseszte, tesóm hozott olyan fehér nyomtatható fajta lemezt abból is elcsesztem kettőt. Szóval nem tudom mi van lehet hogy vége a felvévéseimnek :(, legalábbis a nagyüzemünek. A két supercars futamot kiírtam újraírhatóra azt irja, (még?), csak hát 2x-esen fél óra míg megírja, meg kb megint annyi míg gépen lerippelem, kéne még 1-2 hogy amíg a gép rippel a felvevő tudjon írni. Csak +RW-se láttam 4x-esbe de ott meg ha több műsort írok egyre macerásabb a rippelés :/. Valamint volt már így hogy dvd hiány miatt újra irhatókat használtam de 10-12 írás után lehet kidobni, mert mindig hibásan irja meg, nem hibaüzenetet dob, csak megakad egy-egy helyen a videó és a handbrake sem tudja azon a részen átrágni magát.... És akkor már hiába nyomok rá gyors vagy lassú formázást a következő iráskor is valahol lesz valami gond.

Ráadásul már említettem, hogy a lapos tv-nk (amire minden kötve van) így már lassan 10 évéhez közeledve, nem szereti a hideget, (amit érts úgy hogy kb 25 fok alatt), otthon meg a nagyon meleget nem szeretjük mi bent a lakásban, így hogy most visszajött megint ez a rossz idő így megint 15-20 perc távirányítónyomkodás mire bekapcsol, pukkadozik 3-4et mikor már indulna befelé aztán nagy nehezen elindul :D, csak nem szabad piszkálni még 3-4 percig mert megnyomok egy gombot(pr+,input, vagy vol+) akkor azt ismételgeti, azért a hangosításnál ez nem túl szerencsés :D, ráadásul ilyenkor meg a kikapcs nem működik... Na szóval volt már olyan hogy az eredeti szinbeállítás elkékült, se baj átváltottam meleg-re, aztán valamikor a télen meg besárgult az egész de nagyon és sajnos mindegyik szinhőmérsékleten, a hangyafoci így mintha citromsárga pályán ment volna rajta :D. Az egyik szinhőmérsékleten, ahol engedi hogy piszkáljam próbáltam a korrigálni a színeket amennyire lehetett, kb nézhető volt a tv, de azért nem volt tökéletes. Nem jöttem rá hogy mitől, talán érezte hogy jön a szezon ideje összeszedni magát :D, de F1 Ausztrál nagydíj időmérője előtt eltünt ez a citromsárga szín. Most a hétvégén viszont kifakult teljesen az egész, alap fekete amin csak a nincs jelnek kéne villognia olyan szürke mint itt balra a keresés gomb, nézhetetlen az egész, és hiába próbáltam levenni a fényerejét nem igazán javult a helyzet :(


Szóval a rengeteg(legalábbis felvéltel szempontjábol az én rendszeremnek ennyi sok) műsor mellett, most még ez a fenti apróbetűs dolog is keresztbetett hogy próbáljak rögzíteni mindent. Láttam hogy az autósportos torrent lapra szépen töltögettél fel mindent, talán nem is maradt ki eddig semmi azok közül amit a spíleren adtak, + Zebra is vette a V8-at, talán a gépket is,  igaz a superbikeból azt hiszem ES-t rögzített, valamint a magyar (nemzeti?:D) torrent lapra is került fel motogp ráadásul HD-ba, bár azt hiszem oda csak a futamok.
Ezek miatt úgy gondoltam akkor én már nem eröltetem a témát, bár eszembejutott az egyik talán Salzburgringi wtcc vagy etcc futam esete :D
Bár ha jól látom most sem sokon múlott hogy ne legyen meg...


A Bornout podcast-ot meg hírdethetted volna itt, is nem győzöm hallgatni ;), majd írok pár dolog miatt kritikát :)
Előzmény: MoDaFiCe (254)