Longvale Creative Commons License 2017.04.25 0 2 4530

Mire ítélik? megfejtése a Füles Bagolyból:

 

 

***

Kigondoltam magamnak egy saját "magazint". Összedobtam hozzá egy borítót (egy elég egyszerűt, mert csak vagy félórát szöszmötöltem vele). Ezt épp magunknak vagy csak egy tucat példányban kinyomtatjuk. Amolyan saját krimirajongói fanzint (csak barátoknak). Lesznek benne novellák és egy sorozatregény, ami vagy 2-3 részben futna. Egyfajta tisztelgésként a régi aranykori amerikai pulp-magazinokra. Sötét Árnyék lenne a neve, nem egy "nagy" cím, de ennyire tellett. És minden szám sorszámozva lenne. Lenne benne Ian Fleming, Bloch, McBain, Hoch, Jack Ritchie, stb. de a régiekből is mutatóba. És még ez-az (mondjuk tartalomjegyzék, ajánló és ismertető erről-arról a krimiben, stb).

Mindenesetre egy próbaszámot megér és lehet a borító is változni fog (a saját szórakoztatásunkra, s nyilván ára sem lenne és kereskedelmi forgalomba sem kerülne).

 

***

Közben elkészült egy poszt, Mason angol író Hanaud felügyelőjéről: http://ekonyvespolc.hu/krimi-konyvek-szerzok-regenyek-novellak/krimi-aktak-hanaud-felugyelo/

 

***

Látom a netes könyvárúsító helyek rendszeresen adnak egy fejezetet valamilyen könyvből, amolyan "beleolvasóként" (hogy ezzel is a vásárlásra buzdítsanak). Ez rendszerint egy epub vagy pdf fájl. Hát ilyeneket én is adhatok, gyakorlatilag tényleg sok anyagom van. Legalábbis kurrenseket érdemes mutatni, amúgy is fogyatkozik a krimi/thriller/horror olvasó tábor, s legalább felhívom a figyelmet egy-két műre, regényre, kisregényre, novellára, szerzőre...

Itt van elsőnek Erle Stanley Gardnertől: A tolvaj cipőjének esete (Perry Mason 13: The Case of the Shoplifter's Shoe, 1938). A Kaland könyvkiadó nagyon selejtes nyomdatechnikával adta ki (1942-ben), néhol a betűk is alig látszanak. A nyomdai szedő sem állt a helyzet magaslatán, mert több helyen van úgy, hogy a sorok felcserélődtek egy 3-4 sorral lentebbivel! Ezeket a hibákat én kijavítottam. Szóval itt van A tolvaj cipőjének esetének első fejezete, ami nagyon hangulatos olvasmány amúgy (epub/pdf):

https://data.hu/get/10476906/A_tolvaj_cipojenek_esete.zip

 

http://ekonyvespolc.hu/krimi-konyvek-szerzok-regenyek-novellak/krimiirok-erle-stanley-gardner/

Előzmény: Longvale (4526)