vidageza Creative Commons License 2017.04.25 0 0 34020

Sziasztok,

 

vettem egy 2005-ös Zafira 1,6B benzinest és minden előjel nélkül leáll. Azt olvastam itt a hozzászólásokban, hogy másoknak is, de hátha sikerül közelebb kerüln a megoldáshoz. 

 

A szerelőm azt mondja, hogy ez típushiba, cserélni kell az ECU-t. Mivel rá van szerelve a motorra, valamikor túlmelegedett/megsült és most hibázik. Hibakódot nem generál, nincs mit kiolvasni. Csak akkor áll le, mikor kinyomom a kuplungot. Mondjuk megállni készülök, kuplung ki, gáz el és megáll. Van, hogy állok a pirosnál, üresben és egyszer csak hallom, hogy csend lett. Leállt. Nem mindig. Naponta 100km-t vezetek, van, hogy egyszer sem, van, hogy ötször is megáll. Van, hogy csak ingadozik az alapjárat de annyira, hogy majdnem leáll, de sikerül visszahozza a vezérlés. Még nem értem tetten a fentebb említett leállást. Tehát nem tudom, hogy csak simán meghal, vagy ennek az alapjárat ingadozásnak az eredménye olykor az, hogy nem bírja visszahozni a nagyon alacsony alapjáratból. 

 

A kérdésem az -bár lehet tudom a válszt-, hogy ECU csere a megoldás a típushiba miatt? Vagy ez inkább légtömegmérő, vagy mittudomén?. Nem vagyok szakmabeli, csak nem akarok több 10k-t kifizetni és továbbra is mérgelődni a leállások miatt.

 

Elrőe is köszönöm a válaszokat!