Longvale Creative Commons License 2017.04.23 0 1 4529

Kösz Gyulus!, de nekem van saját oldalam. Vagy nem is tudom, hogy érted ezt, csináljak még egyet? Néha be is linkelem az oldalt: http://ekonyvespolc.hu/krimi-konyvek-szerzok-regenyek-novellak

Ez nem meg pont megfelel játszótérnek, sőt néha már ezt is alig tudom írni... (szóval nem nagyon van több erőm).

 

***

Esetleg még pár érdekesség:

A Glória könyvkiadó 1917-20 körül kiadta a 8 regényből álló "Világhírű Detektív Regények" c. sorozatát. Majd ha lesz erre, hozom az összesnek a borítóját és első oldalait. Mert kitűnő borítókat kreált mindegyikhez, szóval eszméletlen jókat. A korabeli viszonyokhoz képest kicsit modernnek hatottak, de nagyon kellemes illlusztrációk, akár Byssz Róbert magyar festő és karikaturista Tyll Mark kalandja regények borítói (melyek lentebb láthatók). Azért adok most egyet a Glória detektívregényei közül:

A. K. Green: Az elhagyott fogadó, 1917. [Forsaken Inn, 1890]

 

 

***

A Kaviár nevű erotikus, kulturális lap 1923 és 35 közt jelent meg hetente Temesváron (akkoriban Romániában több hasonló jellegű lap is volt, de nálunk is akadt azért). Mindenesetre "betájolásként" adok két címlapot is. Annyira számomra nem is érdekes, de pld. 1927-ben többször ment Miss Ellie Morton munkában c. sorozat darabjai. A leírás szerint Ellie Morton egy zseniális amerikai detektívnő volt, és annak különböző kalandjai voltak itt leírva. Itt van kettő mutatóban: A golkondai maharadzsa és A hollywoodi rém.

 

 

 

Előzmény: Gyulus72 (4528)