BZoltan Creative Commons License 2017.04.20 0 0 61495

A Vargaborral nekem nem a minőség az elsődleges problémám, hanem az, hogy az én  definícióm szerin ők üzemszerűen pancsolnak. Az, hogy valaki a szart tartja jónak engem sosem zavart igazán. Ezért én nem tudok őszintén mérges lenni valakire aki igénytelen. Amúgy finom vargabort én már tíz éve is ittam. A budavári fesztiválon valamikor 2008/2009 környékén mutatták az aranymetszést vagy annak egy prototípusát. Tudnak ők is finom bort csinálni ha akarnak.

A poharakra visszatérve. Igen, felsoroltam pár kritériumot amelyektől függ egy pohár minősége. Ha valaki érdemi beszélgetést akar folytatni akkor állok az érvek, ellenérvek, tényszerű cáfolatot, logikai közvetkeztetések elé. 

Sokszor mondtam, hogy az 1+1 az 2 ... és aki 3-at mond az nem "vannak mások, akik nem így gondolják," esete... hanem az ostoba.

Amikor leírom, hogy egy pohár minőségének egyik fontos mértke az, hogy menyire vastag a pohár fala, mert a vékonyabb pohárnak alacsonyabb a termokapacitása az nem vélemény, hanem frankón objektív tény. A vastagabb pohárban ugyanis hamarabb felmelegszik a bor. A vékony pohár gyártása pedig jobb alapanyagot, precízebb gépet vagy több kézimunkát igényel. Ez sem vélemény, hanem tény. Ezt a kérdést nem lehet "máshogy gobdolni" ... illetve lehet, de azt hívják butaságnak.

Egy pohár súlya, vastagsága nem marketing és nem is sznobizmus kérdése. Aki ezt nem fogadja el azzal szerintem pohártémában kár beszélgetni.

Előzmény: Hepci (61492)