Köbarka Creative Commons License 2017.04.16 0 0 12862

Végre sikerült az idei első tájékozódási túraversenyen részt vennem. Az idő ideális feltételeket biztosított a Mátra meredek kőmezőinek bejárásához. 

 

A térkép réginek tűnt, főleg az F pálya harmadik pontjánál, ahol a futható erdőben komolyabb aljnövényzet volt. A kis dombtető oldalán levő bójás nagyobb sziklától irányban és távolságban kis bokor aljában lehetett megtalálni a kisebb térképen jelölt sziklát. Mivel a dombtető be volt nőve, először a tisztás felől mentem be, de a nagy szikla sokkal jobb támadási pont volt. Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy az általános utasításban a fedettségre fel lett hívva a figyelem. (Érdemes lesz a KBK április 23-i versenyen is tüzetesen elolvasni, mert több információ nem fog elférni a menetutasításon.)

 

Igazán nehéz feladat a száraz árok járás volt. Az (elhagyott ?) utak, metsződések, száraz árkok egyvelegét értelmezni és közülük kiválasztani a valóságban is meglevőket nehéz felsőfokú túraversenyzői feladat. 

A szerkesztés nem igazán jött ki a három bójás metsződésre. Végül az egyik irány ellenőrzése alapján választottam ki, mint később kiderült, a jót.

Az utolsó egymáshoz közeli négy pont, mint egy "gyors halál" tétovázásra nem sok időt adott, jelentősen növelte a hibázás lehetőségét. A nagy GG jut ilyenkor az eszembe, nála ez rendszeres volt. Majd kíváncsi leszek hányan tévesztettek ezen a rövid szakaszon és egyáltalán sikerült valakinek időhiba nélkül végigjárnia?

 

Versenyközpont terülj terülj asztalkám, meleg étel, minden megtalálható volt ami egy verseny rendezését jó színvonalon biztosítja.

Köszönet a rendezőknek, megérte elmenni, a rohanás helyett jót bogarászhattam.

Gratulálok a dobogósoknak és mindenkinek az elért eredménytől függetlenül, akik feladás nékül végigmentek.

 

Sajnos a BAK kivételével pontosabb eredményeket nem ismerek, talán Hitetlenkedő jegyzeteiből egy-egy listát ki lehetne csalogatni.