joe962 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 133

Lehet, hogy nem jársz messze a valóságtól, sőt december 10-én jó néhány szempár ki fog kerekedni .....

 

 

"Hamarosan vágányzárári, korszerűsítési munkálatokat végeznek a Gyula és Sarkad közötti vasútvonalon — értesült lapunk. A fejlesztés a járatok sebességének növeléséhez is hozzájárulhat.

 

Felújítási és karbantartási munkák miatt június 19-től július 30-áig, a 135. számú Szeged–Békéscsaba–Kötegyán vasútvonalon, a 128-as vonalrészen Gyula–Sarkad állomások között folyamatos vágányzár lesz — erősítette meg információnkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A vonalszakaszon hídmunkákat, vágányépítési- és útátjáró átépítési munkákat végeznek. Ezek befejezése után a jelenleginél nagyobb tengelyterheléssel is közlekedhetnek vonatok, valamint sebességnövelés is megvalósulhat. A kivitelezést a MÁV 100 százalékos leányvállalata, a MÁV FKG Kft. végzi. A vágányzár ideje alatt a személyszállító vonatok helyett Gyula és Kötegyán között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A menetrend módosításáról a vasúttársaság időben értesíteni fogja az utazóközönségét, valamint a térség sajtóját is. A vonatpótló autóbuszokra való átszállásra a hangos utastájékoztató berendezéseken keresztül is felhívják majd az utasok figyelmét.

Gyulán, a Dobozi út és a Fehér-Körös híd között vágányátépítést végeznek majd, melynek célja korszerűbb, hézagnélküli pálya kialakítása. A Juhász Gyula utca–Kosztolányi útnál lévő kereszteződésben az aszfaltburkolatú útátjárót modern, zökkenőmentes és kényelmes áthaladást biztosító gumielemes átjáróra (STRAIL) építik át. Az átjáró építésének ideje alatt, a Dobozi út felé kerülhetnek a közlekedők (a Dobozi utat és a Juhász Gyula utcát nem zárják le egyszerre).

A 4234 sz. út–Dobozi útnál lévő útátjárót vágányszabályozás miatt ideiglenesen felbontják. A bontást és építést nappal a fél útpálya lezárásával végzik, a vágányszabályozást pedig éjszaka teljes útzárral. A közúti forgalmat a vágányszabályozás idejére a Henyei útra terelik. A Sarkad–Gyula közötti árvízvédelmi töltésnél az aszfaltburkolatú útátjárót is felújítják.

A Fekete-Körös és a Fehér-Körös hidakon hídfa cserét végeznek, amihez szükséges a vasúti sínek elbontása. A Fekete-Körös hídhoz csatlakozó rövid szakaszon alépítményt javítanak és vágányátépítést is megvalósítanak. A nagygépes vágányszabályozáshoz az árvízvédelmi töltésnél lévő gumielemes útátjárókat ideiglenesen felbontják. A gyulai vasútállomás területén az építés munka ideje alatt – anyagok szállítása és mozgatása miatt – megnövekszik a tehergépkocsik és a vasúti munkagépek forgalma is, ami miatt a közlekedők és a lakosság fokozott figyelmét kérik."

 

(www.beol.hu)

Előzmény: JCSABA (132)