Bazodi elv Creative Commons License 2017.04.05 0 0 2848

"Tudáshiány? Ezt a más álláspontra érted,ami nézeteiddel nem egyezik?"

Nem, ezt a te állapotodra értem, mert láthatóan hihetetlen kevés tudással rendelkezel és azokból próbálsz következtetéseket levonni. Nyilván fogalmad sincs arról, hogy mennyire kevesed tudsz, mert annyira keveset tudsz, hogy még felmérni sem tudod. Jól mutatja, hogy belinkeltél három még csak pamflet szintjét sem elérő "tanulmányt", ami a nulla kategória érték tekintetében.

Remekül konkretizáltuk pl. az 1440-es tévedésedet. De ezt sem értetted meg.

Ki dicsőti, válpacsozza Ferdinándot? Valamit nagyon nem értes (mondjuk nem valamit, hanem szinte semmit sem). Én annyit állítok, hogy János=balkanizálódás, Ferdinánd=megmaradni a nyugati orientáción. Ha teneked János útja jobban tetszik, lelked rajta. Én nem választok kettejük közül szimpátia alapján, de semmi más alapján sem, mert nincsen ennek alapja. Te megtetted, de választáson dem tényeken alapul, hanem előítéleten. Hiába próbálod rám/ránk kenni a Hb-pártiság ódiumát, hogy nyugodt lélekkel gyűlölhess, nincsen igazad. De ezt sem érted meg, mert annyira keveset tudsz és annyira előítéletes vagy.

Tehát itt nem a Hb-ellenes és Hb-párti ellentét van, hanem a "te" (mélymagyar, vulgármarxista) prekoncepciód és a történészi módszerek között húzódik az ellentét. Te nem vagy történész, nyugodtan lehetsz prekoncepciós, gyűlölhetsz kedvedre. De attól még igazad nincsen, ha falra mászol, akkor sem, mert a prekoncepciók nem a történeti valóságot jelentik. De ezt sem érted, jól láthatóan.

Előzmény: Labarna (2847)