Ma rászántam magam és elmentem egy kereskedésbe megnézni egy Bravo 1.4 tjet-et. Máshol nem volt lehetőségem szemügyre venni.
Teljesen rendben van az autó, nagyon tetszik a belseje. Szerencsére én nem vagyok magas, 175cm megállít. a vezetőülést beállítva és magam mögé beülve még éppen elfogadható a hely, de egy magasabb sofőr, vagy utas már bajban lenne. Tényleg igaz a tesztekben olvasott, hogy hátul elég szűkös a helykínálat. A csomagtartó viszont teljesen megfelelő. talán egy 4-5 centit ha kisebbre veszik, akkor jobb lenne a hátsó ülések helykínálata is. Ezért szerintem 4 főnek hosszútávra már kényelmetlen lehet, legalábbis hátul. Viszont mi ritkán járunk így.
kicsit beindítottuk a motort is, szépen ketyegett alapjáraton, ami olyan 800rpm volt. Gyengéd gázadással feltoltam egy párszor 1800-ig és meglepődve tapasztaltam, hogy olyan 1000 környékén egy rövid sávban nagyon berezonált, vagy inkább beleremegett az egész autó, mint egy traktor kb olyan volt a kormányt fogni, remegett minden, kormány, ülés, ajtók, szóval az egész autó. Ez egyedi eset, vagy minden példány így jár? A beremegős sávot elhagyva kisimult a járása, szóval ez a jelenség kb 900-1200 fordulatos sávban jelentkezett.
Sikerült hasonlóan alaposan megnézni, egy Lancia Deltát is. Érdekes módon a műszerfaltól nem voltam úgy elájulva. Az ülések puhábbak, elegánsabbak és a helykínálat nagyobb hátul. Ezek voltak ez előnyösebb tulajdonságai, de a vezető ülésben határozottan jobban éreztem magam a bravoban, szebb, jobb.
A végén megnéztem egy 2006-os mazda 6-ot is, mint szóba jöhető tipust. A műszerfal tetszető, ülés kényelmesnek mondható. a hátső helykínálat óriási a bravóhoz képest és a csomagtartó is hatalmas. Viszont rutinosan nézegettem a rohadásra hajlamos területeket és hát nem csalódtam...