Antisystem Creative Commons License 2017.03.31 -1 1 1209

Mármint erre gondolsz:

". inkább ne kend másra "a Viktor" bűnét, ha nem lett volna a kapu akkor csinált volna, ahogy kiherélte az AB-t mikor érdekei úgy kivántát, sosem volt szívbajos "a Viktor". "

És? Tudod a politikusok - általában, pártfüggetlenül - kétfélék, vagy mindenre képesek, vagy semmire se. A többi ember nem marad a nagypolitikában. A "mi lett volna ha" meg nem érvelési kategória.

 

"Ja és besétálni sem volt közelező. Tudod a szabályoktól önmagukban még nem lesz demokrácia, ahhoz azokat betartó és megtartó emberekre is szükség van."

Vitathatatlan, nem volt kötelező.  De onnantól, hogy lehetővé tették számára, ezzel a filozófiai felvetéssel a gyakorlatban semmire sem mész, a gyakorlatban ugye két kategória létezik, a "lehet" meg a "nem lehet". Korlátozni meg leginkább a hatalom gyakorlóit, a politikus-fajtát kell. Megint csak szigorúan általában.

 

"a Viktor" az nem ilyen, neki a demokrácia béklyó."

Megint a vélemény kategóriája, és tapasztalat szerint ez a vélemény a választókat nemigen érdekli. A tény az, hogy Viktor sose lett volna ilyen sikeres, ha Tölgyessyék (aki ugye egy időben a FIDESZ-ben is előfordult) meg a Feri nem egyengetik előtte az utat lelkesen.

 

ÜdV

Előzmény: Aki mer az (1186)