szerintem van ez is, az is. ez a része engem is kevéssé izgat, de az anakronisztikusan még mindig "tool" vagy "sport" watch kategóriában nem csökkent a modellek száma, ma is pont azokat veheted meg, amiket huszon-harminc éve.
a 116610 a 116710 pont annyira tool watch mint az elődeik, szóval csak ezért nem kell a vintage felé fordulni, van exp I és II, van sima OP, Milgauss, lett immár két új modell az SD 43 és ott a DSSD.
szóval szerintem az általad is említett piac a hagyományos mellett és nem annak kárára létezik.
a vintage most egy trend, egy divat, amit részben megértek, részben viccesnek találok. és itt jön be ismét a neten igen népszerű amerikai gazdag óragyűjtő. amíg az ötszámjegyű modellek voltak a kurrensek, eszébe nem jutott volna egy 14060-at vagy egy 16710-est felvenni, ma pedig, amikor elkezdett felmenni az áruk és nem olyan könnyű nos darabokat beszerezni, hirtelen a saját korában egyáltalán nem népszerű polar exp II-t is a világ legjobb órájának tartja. na, ez a sznobizmus és tetszik, nem tetszik, ez mozgatja a vintage piacot, ahol naponta dőlnek meg az eladási rekordok.