cuki66 Creative Commons License 2017.03.24 0 5 31943

Sziasztok!

 

Ahogy ígértem, jövök a beszámolóval! J

 

2017. március 9-i indulás, március 21-i hazaérkezés (nettó 10 éjszaka a szigeten). Utazás kétszeri átszállással, Air Berlin illetve Etihad járatokkal (Budapest-Berlin-Abu Dhabi-Malé). Pontos volt végig, Berlinben nagyon kevés idő volt az átszállásra, igencsak szedni kellett a lábainkat! A kaja nem volt fergeteges, de nem haltunk éhen. A Budapest-Berlin útvonalon csak fizetős ellátás volt, nem vettük igénybe. Berlintől megszűnt a fapad! Egyébként a Budapest-Berlin útvonalon volt a legkényelmesebb a gép, a legrosszabb az Etihad ülése volt, kemény, kényelmetlen, kicsi lábtér. Szerencsére odafelé (Abu Dhabi-Malé) a mellettünk lévő középső sor üres volt, így fekve tudtam utazni, az szuper volt! Maléban akartunk venni netkártyát, de olyan gyorsan történtek az események, hogy ez elmaradt. Nem bántam, nem hiányzott. Négyen utaztunk (két házaspár). Rajtunk kívül még egy (nászutasnak tűnő) fiatal pár jött a gyorshajóval, ami 45 perc alatt repített a szigetünkre (Rannalhi).

 

Adaaran Club Rannalhi:

 

Még tavaly összebarátkoztam a hotel managerével, kinéztem, hogy melyik szobát szeretnénk, meg is kaptuk. Megérkezéskor jeges kendővel és jeges teával vártak, a másik pár hölgy tagjánál el is tört a mécses (én tartottam magam) J Várt a manager, kezet fogtunk, majd a rövid bemutatkozás és bejelentkezés után elkísért a szobánkig. Még korábban megérdeklődtem tőle, hogy van-e gyereke, stb., ennek tudatában vittem neki és családjának ajándékot (szerintem ilyen nem sokszor történik vele). A másik párt az első éjszaka a sziget túloldalán helyezték el, mert a mellettünk lévő szobában még voltak, de a második napon áttették őket mellénk. A szobánkba benyitva feldíszített ágy várt, meglepődtem nagyon. Korábban megírtam neki, hogy 11-én lesz a házassági évfordulónk és 18-án a szülinapom.

A hotel mezítlábas, 15 perc alatt körbejárható, csak az étkező és a szobák voltak lekövezve. Gyönyörű a part, bár nem mindenhol. A sziget 3/4-ed részén hullámtörők vannak beépítve a vízbe betonból. Eléggé illúzióromboló és nem szép látvány. Mivel én már jó előre megnéztem a térképen, hogy melyik szakasz az, ahol nincs hullámtörő, ki is választottam a szerintem legmegfelelőbb szobát. (Itt figyelembe vettem, hogy ne legyen túl közel a bárhoz, se ahhoz a mólóhoz, ahol a hotel kiszolgálása folyt – alapanyagok hozatala, szemét elvitele, stb.) Szóval sikerült kiválasztanom a legszebb és legcsendesebb partszakaszt! J A szoba nem túl extra, de ezt tudtuk, nem is számítottunk 5 csillagos, jakuzzis, csilli-villire. Keveset voltunk benne, csak tisztálkodásra és alvásra használtuk.

A növényzet buja, rengeteg pálma és mindenféle egzotikus bokrok, fák… Viszont feltűnt, hogy nagyon kevés a virág, női szemmel nekem hiányzott.

Sznori szempontjából azt tudom elmondani, hogy amíg leér az ember lába, dagálykor szinte csak halott korall van, apálykor viszont a nem túl jó úszók (mint én is) már kis vízben is talál szépségeket. A másik páros hölgy tagja jól úszik, ő látott teknőst is a mélyebb vízben, nekem ez az élmény elmaradt. A szobához jár két mentőmellény, így nincs a parton figyelő ember, aki vigyázna a fürdőzőkre. Ez mindenhol ki is volt táblázva. Rengeteg madár volt a szigeten, meg denevérek, megérkezésünkkor olyan füttykoncert fogadott, hogy csak ámultunk. Nagyon jó volt hallgatni. Na meg azt is, hogy nincs autó, nincs egyéb zaj, csak a természet hangja. J

A házassági évfordulónkon a vacsora után a szobánkba érkezve megint feldíszített ágy várt (majd csatolok képeket). Teljesen meglepődtem és nagyon meghatott ez a figyelmesség. J

A születésnapomon az ebédből visszaérkezve kopogtak az ajtón, majd a pincérünk és a manager képviselője átadott egy borítékot, amiben a hotel vezetése meginvitált négyünket estére egy tengerparti vacsorára. Választhattunk, hogy tenger gyümölcseit vagy homárt szeretnénk, mindannyian a homárt választottuk. Erre a különleges vacsorára lehetőség lett volna 60 dollár/fő áron befizetni, de mi ajándékba kaptuk! J Vacsora közben megjelent a manager, aki gratulált nekem és külön meg is ajándékozott. Nem tértem magamhoz a meglepetéstől és a jóságától (nem tudhatta, hogy viszonozni fogom valamivel az önzetlenségét). A külön vacsora kapcsán úgy éreztem, hogy valamivel meg kell hálálnom neki ezt a csodás estét, így egy pici ajándéktasakba tettem annyi dollárt, amennyit nem gondoltam cikinek. Nem éreztem volna jól magam, ha nem viszonzom valamivel a kedvességét. A vacsora végén pedig kijött van 7 pincér a szülinapi tortával és elénekelték a happy birthday-t. Teljesen odavoltam! Ilyen élményben még nem volt részem soha. J

Utolsó napon (este 19,30-kor indult vissza a repülőnk) 3/4 11-kor jöttek a bőröndjeinkért és délben kellett leadnunk a szobakulcsot. Meg voltunk róla győződve, hogy levágják a karszalagot és a további fogyasztást már fizetnünk kell. (16,30-kor jött értünk a hajó) Ez sem így történt. Rajta volt a papírunkon, hogy jár az ebéd, sőt, a sziget elhagyásáig mindent fogyaszthattunk ingyen. (Nem tudom, hogy ez is a kivételezés miatt volt-e, vagy mással is így csinálják, de szerintem ez a mi kiváltságunk volt!)

Visszafelé a checkin pultnál nem adta oda a kislány végig a repjegyünket. Bajban voltunk, mert ilyen szituációba még nem kerültünk, nem tudtuk, mit kell ilyenkor csinálni. Éles logikámmal kikövetkeztettem, hogy Berlinben ki kell mennünk a kijáraton, majd bemenni és becsekkolni, mintha nem átszálló utasok lennénk. Csodálkozott is a hölgy, hogy hol vannak a feladható bőröndjeink. (Nem igazán beszélünk sem németül, se angolul! L) Mutattuk a csomagjegyeinket, megértette, hogy mi a szitu, kiállította a jegyünket, aztán már csak meg kellett keresnünk a kaput. Megérkezéskor a másik páros egyik bőröndje eltűnt, így Budapesten azzal kezdtünk, hogy mentünk az elveszett poggyász ablakhoz. (Meglett másnap reggel kivitték neki a lakcímére).

 

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, bármikor visszamennénk. Biztosan van ennél sokkal jobb és sokkal szebb sziget, de mi a sok-sok extra élmény miatt nem bántuk, hogy ide foglaltunk. Viszonyítási alapom nincs, első Maldív utunk volt (de remélem nem az utolsó) Tokkal-vonóval 660 eFt volt/fő, biztosítást is beleszámolva.

 

Ha bármi kérdés merülne fel, írjatok, szívesen válaszolok. Mindjárt csatolok képeket, egy külön hozzászólásban! J

Mindenki Maldívra! J