nyuszy Creative Commons License 2017.03.21 0 0 47838

Azért nem eszik ezt ilyen forrón.

 

Először is, a Chicago Electric egy létező cég, csak éppen a weboldala szerint nem gyárt csörlőt. Szóval ez pont ugyanannyira márkanév, mint bármelyik kínai.

Persze, azt írja, hogy nem kínai, de tekintve, hogy nem létezik ilyen nevű csörlőgyártó cég, ennek azért kicsi az esélye.

 

Másodszor, a képen látható mobilcsörlő papírján konkrétan látszik, hogy 500 lbs, azaz az egy 220 kg-os cucc. Valószínűleg kisebb csónakok kihúzására tökéletes.

Én azért hajlanék arra, hogy ezzel ők is tisztában vannak, és a képeken látható tárgy nem azonos az említett 2,7 tonnás cuccal.

 

Harmadszor, a csörlők háza azért eléggé hasonló, ha a tornyos csörlőket nem vesszük ide. Azt is baromi nehéz megítélni, hogy milyen motor ill. áttétel van a nagyjából hasonló házon belül. Simán lehet, hogy ugyanakkora házban vehetsz egy 6000-es gyorscsörlőt, meg egy 13000-es lassút! Egy terepjárós topikban azért tisztában kéne lenni azzal, hogy az áttétel elég sok mindent befolyásol, és pl. ugyanabból az osztóműből jön ki a 4H meg a 4L, oszt a keréken mérhető teljesítmény mégis öléggé más, hiába hajtja ugyanaz a motor az autót. 

 

Szóval, bár nem kívánom védeni az érintett céget, aki ugyan nagyon megbízható, de mégsincs neve, de szerintem simán lehet ugyanolyan jó a termék, mint bármelyik másik, s ha esetleg tényleg adnak rá garanciát, akkor az hasznos lehet (bár én még nem láttam elektromos csörlőt garanciaidőn belül elpusztulni rendeltetésszerű felhasználás esetén).

 

Tapasztalatom szerint hobbi jellegű felhasználásnál bármelyik noname csörlő örök élet plusz egy nap, megnéztem, s az eredeti metróscsörlőm betöltötte a tíz évet, a harmadik autóban van azóta, és még mindig teszi a dolgát, úgy, hogy kb. soha semmilyen karbantartást nem kapott.

Ezek alapján, én tutira nem adnék 150 pénzt egy 12.000-es csörlőért, mindegy, milyen kamu márkanév szerepel rajta. Kis utánajárással 90 pénz környékén lehet venni 12.000-es csörlőt, ami teljesen jó (volt ilyenem is, csak eladtam autóstul). Vagy ha meg van pénz szarásig, akkor kell venni egy Warnt.

Előzmény: Törölt nick (47830)