artforwho Creative Commons License 2017.03.21 0 0 79

Vasárnap..Szent és Új Demeternél koldultunk és azt mondja, ott volt Minerva is ez a részeges koldus csaj a gitár rabló bandából, de mindenekelőtt amikor találkoztunk Csicsivel, első sorban megmondtam neki, nem mit csinálsz, hanem mi az anyát picsáját csinálsz, így beszélünk. El is kezdte dadogni utánam, echte mintha nem tudna úgy beszélni, tud, persze, hogy tud, láttuk, csak az anyja betáplálta, hogy na már ha ennyire vagyunk akkor szépen kell beszélni és ilyen monarchista -paranoia, önkímélő és önajnározó csőd praktikákat akar bevezetni a vasorrú. Nem fog menni. 
Beszélünk amit beszélünk aztán szépen elzavar, kell kéregessen, s akkor megjelenik Minerva, de Minerva valahogy úgy áll be közénk, és már kint voltam az utcán, ők a templom udvarán, Minerva úgy állt, olyan pozícióban, vagy olyan szögben voltunk egymáshoz viszonyítva, hogy azt lehetett hinni, Nárcisza azt hihette, hogy mi ketten, Minerva meg én beszélünk, beszéltünk is, jelekkel, mit csinált, itt né, ennyit beszéltünk húsz méterről. S ekkor Minerva elindul, látom Nárcisza elbújik a templom másik oldala mögé, azért bújt el mert azt hitte, hogy nekem viszonyom van Minervával, ami ugyebár igaz is, megmutattam neki a faszom fejét a múltkor, csak most az a különbség, hogy ez a tett eljuthatott Nárciszához, mert persze, hogy Minerva elmondta az ő cigányainak, ők elmondták a mi cigányainknak, és hogy hogy nem de biztos, hogy tud róla Nárcisza is. Már látszott akkoriban ahogyan néztek a rabló cigányok, kacagtak a dolgon, jó néven vették, jóban is vagyok Minervával, csak Minerva nem egészen könnyen kezelhető félörült, elképzeltem azt is, hogy komolyabbra fordulhatna a viszonyunk de továbblépésre eddig még nem került sor.
És Csicsi, Nárcisza -Csicsi, elkereszteltem Csicsinek, úgy is szállítottam most, nem mondta, hogy nem tetszik neki ez a név, már mindegyik csajt elkereszteltem, magamat is, én Pábáj vagyok, alma, a szőke Klaudia seprü vagy olló, csak ezeket még nem tudom cigányul. Máriána Bárittyó, malac és Rogovina Rikono, kutya.

Nárcisza elbújt, hogy ne zavarjon, mert "azt" hitte..De én ezt szerencsére észrevettem és ahogy Minerva elment, persze, hogy nem mentem utána, nem is vagyunk annyira közeli viszonyban, utoljára még elfutottam előle..Visszamentem Nárciszához, vagy Csicsihez..Messziről mosolygott, tudta, hogy tudom, hogy tudja..Tudjuk! Mindent tudunk már, és fejlődünk, haladunk a korral.