(M)Ákos Creative Commons License 2017.03.16 0 0 73846

Még mindig ismerkedek az autommal és felvetödött bennem a kérdés hogy ugyan az autó memoriája jó de az enyém kevésbé. Amikor a tempomatot hatástalanítom a fékkel vagy a kuplungal akkor ő megjegyzi az utolsó beállított értéket de én gyorsan felejtek, esetleg valahol be lehet kapcsolni a tempomat sebesség kijelzést?

A másik hogy ugyebár a REST illetve a SET gombokkal tudom változtatni a sebességet de nem érzékelem hogy úgy is marad vagy csak amíg nyomom a gombot illetve ha úgy is marad akkor jó lenne tudni hogy meddig növeltem illetve csökkentettem a sebességemet.

Az lesz a helyzet, ami nekem a Golf 5-nél volt: sajna a beállított sebességet nem jelzi ki, csak onnan tudod biztosra, hogy milyen sebességre áll be az autó.

A kezelésibe érdemes belenézned, de egy kis segítség:

(RES / +) gomb:

inaktív tempomatnál egy rövid nyomás: visszagyorsít a korábban beállított sebességre

aktív tempomatnál rövid nyomás: 1 km/h-val növeli a beállított sebességet (többszöri rövid nyomás is működik, pl. ha 5-tel szeretnél gyorsabban menni: 5-ször megnyomod)

aktív tempomatnál folyamatos nyomás: gyorsítás

(SET / -) gomb:

inaktív állapotban egy rövid nyomás: az aktuális sebességet eltárolja, és azt tartja utána

aktív állapotban egy rövid nyomás: 1 km/h-val csökkenti a beállított sebességet (többszöri nyomkodás szintén működik)

aktív állapotban folyamatos nyomás: "lassítás", de csak motorfékkel

"Ahogy én szoktam":

Pl. 130-ról 110-re változik a korlátozás: fékezés, majd a megfelelő pillanatban a (SET / -)

Ugyanez fordítva: gyorsítás gázpedállal (vagy (RES / +) folyamatos nyomásával) majd (SET / -)

A sebességmérőnek van némi tehetetlensége, főleg lassításnál...az első példánál a (fékezés erejétől függően) pl. már 115-nél lehet nyomni a gombot.

Kíváncsi vagyok, hogy a "gombbal gyorsítás" O2-nél milyen, mert a Golf 5-öm jobban gyorsult úgy, mint padlógázzal. :)

Sajna O3-nál már nem ez a helyzet, úgyhogy ott már jobb lábbal szoktam visszaállni a sebességemre, ha kiürült előttem a belső sáv a pályán.

O3-nál elég hasznos, hogy a kijelző mutatja a beállított sebességet, sajna szerintem ezt neked nem lehet utólag bekapcsolni sehogy.

Ha városban is használod, eleinte lesz némi meglepetés a kanyarokban (ahol csak el szoktad venni a gázt). :)

Előzmény: Shulczhpapa (73840)