Bahndi Creative Commons License 2017.03.15 0 7 100741

IV. Gödöllői Vasútmodell Kiállítás - modellépítő verseny

 

Kedves Vasútbarátok!

 

Az idei évben november 9-12. között kerül megrendezésre a IV. Gödöllői Vasútmodell Kiállítás. A szervezés már javában folyik és nagy örömmel számolhatok be arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is lesznek eddig még nem látott, jelenleg is épülő új terepasztalok.

Szeretném folytatni a 2013-ban indított sikeres kezdeményezést és ismét megszólítanánk azokat a modellezőket, akik kedvet és bátorságot éreznek egy szakmai megmérettetéshez. Négy évvel ezelőtt dioráma építésben mérték össze szakmai tudásukat a legbátrabbak, az idei évben pedig modellvasúti járműépítési versenyre invitálom a némi kézügyességgel rendelkező kedves kollégákat. A versenyben minden olyan egyedileg készített vasúti jármű indulhat, mely megfelel az alábbi feltételeknek:

 

- a versenyre kizárólag saját készítésű modell nevezhető

- átalakított, átfestett modell nem számít egyedi építésű modellnek. Kizárólag olyan modellek nevezését tudjuk elfogadni, melyek egyedileg lettek megépítve. Az egyetlen kitétel az alváz, azaz egy meglévő gyári modell alváza felhasználható a jármű építéséhez, de a felépítmény már kizárólag egyedi építésű lehet.

-a felhasznált alapanyagban nincs különösebb megkötés, azaz a modell készülhet rézmaratott, műanyag, műgyanta vagy akár fa alapanyagból.

- a nevezett modellből nem készült korábban széria, max. 3 példányban épült

- nincs külön megkötés sem a korszakkal, sem a méretaránnyal kapcsolatban.

- a versenybe egyaránt lehet nevezni mozdonnyal, személy- vagy teherkocsival, de akár egyedi pályafenntartó járművel is.

 

A nevezéseket a bahndi@freemail.hu címen lehet leadni. A nevezési határidő: 2017. május 31. A nevezés ingyenes. A beérkező munkákat elzárt vitrinben, a biztonság maximális be- és fenntartása mellett fogjuk bemutatni. A kiállított modelleket egy három fős szakmai zsűri fogja értékelni és az első három helyezés nagyértékű díjazásban részesül. Ezen kívül a négy évvel ezelőtti nagy érdeklődésre való tekintettel idén is meghírdetjük a látogatói különdíjat, mely a látogatók által leadott szavazatok alapján kerül majd meghatározásra. További kérdéssel kérem keressetek bizalommal a 20/466-9301-es telefonszámon.

 

Minden kedves érdeklődőnek jó munkát és sok sikert kívánok az építéshez!

 

Soós András

szervező