SLali75
2017.03.14
|
|
0 0
90823
|
Én 19 éve fűtök vegyessel,komoly probléma volt a kátrányosodás,pláne a lakásban terjedő bűz ami a kéménytéglából falazott falon átütött,és ráadásul 2 lemezkazán már tönkrement,most szeretnék egy öntvényt.De tavaly szereltünk be egy 2000 l puffert teljes vezérléssel,azóta nincs kátrány,megszűnt,a kazán és a kémény is teljesen tisztára kiégett,igaz hetekig izzott a belsejében a 19 éve lerakódott kátrány,amit nem tudott a kéményseprő sem lepucolni.Már az kezdeti megoldás volt,hogy a szekunder levegő kissé nyitva maradt,és igy az égés nem állt le,és a kéménybe melegebb füstgáz jutott,egyébként 15 m magas a kéményem,és mire kiért a füst teljesen lehűlt,és a tetejétől 1 m-re tavaszra már el szokott teljesen dugulni,pedig viszonylag száraz fával fűtöttem,és a lakáson belül nehezebben hűlt le a kémény,a padláson pedig 10 cm gyapottal körbeszigeteltem.
A puffer igaz drága megoldás,de azóta sokkal kényelmesebb az életem,és az őszi-tavaszi enyhébb napokon 3-4 naponta kell csak befűtenem,mert a termosztát 22,5 c-ra van állítva és szépen teszi a dolgát. |
Előzmény: Törölt nick (90816)
|
|