Bujazliz Creative Commons License 2017.03.11 0 0 8035

Nos, ha igazán csendes, kissé romantikus és kristálytiszta vizű partszakasz akarsz,akkor a Sikia beach nektek való. Én a Camping Valtit ajánlanám. Kedves görög családé a kemping, a kempingen belül van a házuk is. A kemping teljes területén árnyékos, akác és valami hasonló kis növésű fás az egész, precízen felosztott parcellák,tiszta modern szaniter. Minden reggel, ottani idő szerint 9-kor megjelenik egy zárt furgonnal a közeli Sikia falu pékje, még meleg péksüteményekkel és kenyérrel. (A linkelt videón a bejátanál már épp a frappéát iszogatva készül távozásra.)A kempingtől autóval 8 percre van egy nagy helybeli "supermarket", ahol a grillszéntől a friss fagyasztott halig, kempingfelszerelésig mindent kapni (és természetesen 2, vagy 5 kg-os csomagolásban -20°C-os jégkockát). Ettől a bolttól újabb 2 percre van egy nagy modern, tiszta halas bolt, a tenger gyümölcsinek hatalmas választékával az aznapi "terméssel".

A kempingben lehet grillezni,van hűtőszekrény bélés (150-200 l-es fagyasztós hűtőszekrények,melyeket a placcra letelepítve beüzemel a tulaj)

Egy kis videó az itteni nyaralásról:

https://www.youtube.com/watch?v=9Y26dTMsZ9w

A part egyszerűen varázslatos. A tenger csak lassan mélyülő és vannak a sziklák közelében "pancsoló" mélységű,gyerkeknek való rész.

A parti úton szinte alig van járműforgalom.

Napsütés forróság nélkül, tenger, nyugalom, csend és gyönyörű part.

Ismerőseim közül van több család, akik már 15 éve oda járnak vissza minden évben a teljes relax miatt.

Előzmény: K.Carlo (8034)