1127_R Creative Commons License 2017.03.10 0 0 49152

Megjött a bicska. Kb. 11-e Ft. volt mindennel együtt. Szuper csomagolás, számla meg minden. A német precizitás:

http://www.ebay.com/itm/SWIZA-Schweizer-Messer-D03-CAMO-Farn-Orange-Anti-Rutsch-Griff-11-Funktionen-/322361302612?hash=item4b0e3b1e54:g:whYAAOSwa~BYU86v

 

Az első benyomásom abszolút pozitív, viszont van egy két apróság, amin még lehetne csiszolni. A bőrlyukasztó nyitáskor hozzáér a nagy pengéhez, mondjuk csak picit, de azért egy vic-nél ez nem fordul elő. A rugók között át lehet látni, ami szerintem nem gyártási hiba, hanem a így találták ki, de nem igazán szerencsés, hogy tele mehet mindenféle kosszal, szeméttel. Ami meglepett, hogy csukott állapotban rányomva a pengére hozzáért a szemben lévő fém részhez, de megnéztem a vic-et is, és ott is ugyanígy van. Én pár videóval ellentétben nem tapasztaltam sorját a konzervnyitón, se máshol. A penge oldása elég ötletes. A keretben van körbevágva egy rész és derékszögbe kihajtva egy kis pöcök, ami eltolja a penge elől a záralt ha megnyomják. Mondjuk a műanyag időtállósága még mindig kérdés, de elég masszívnak tűnik.

A konzervnyitó és a sörnyitó formája összehasonlítva a vic-cel kb. egy Laferrari vs. Suzuki swift élmény véleményem szerint a Swiza javára, de ugye ez szubjektív dolog. A nyél és a penge íve is baromira tetszik, na meg vágásnál is jól jöhet a kis görbület. A lyukasztó formája is abszolút modern és praktikusnak tűnik így elsőre és nyitni is jól lehet a kifelé hajló részével. A dugóhúzó jóformán megegyezik a Vic-ével. Még a kis csavarhúzó is belemegy, bár nem megy teljesen, de pont annyira betekerhető, hogy be lehessen csukni. A szerszámkiosztással nekem nincs bajom. Szerintem nem zavaró, és ez szubjektív, megszokható dolog. A csomagolás és az egész bicskán érezni a fiatalos hangulatot. Éltartás meg ilyesmi egyelőre nem tudott, de gondolom hozza az elvárt színvonalat.

Összességében modern és praktikus, és ha azt a pár apró hibát javítanák, baromi jó kis bicska válik belőle. Persze ennek ellenére is úgy gondolom, hogy kedvenc lesz, és megérte az árát. Holnap lehet készítek képeket.

Előzmény: szabi72 (49150)