Törölt nick Creative Commons License 2017.03.07 0 0 7292

Mivel vergődsz már itt egy ideje, ha jót akarsz magadnak és nem akarsz sz@rt venni nagyon messze elkerülöd a teljes márkát! De az alapgépeket mindenképpen.

Javaslok neked valamit. Kezd el nézegetni a youtube videókat a garettek és a "normális" gépek közt. Magad is látni fogod a normális gép vagy látja az adott tárgyat, de azt adott távolságból és szögben mindig ugyanúgy, vagy nem. A garret tud egyedül olyat, hogy ugyanabban a helyzetben, ugyanúgy mozgatva vagy meglátja, vagy nem. Ha meglátta akkor is csipog össze-vissza hol így, hol úgy, hol itt, hol ott. Fél méterrel arrébb lesz a fej mire megszólal. Magyarul fogalmad nem lesz hova is kéne ásni, ezért rohangál minden garrettes kézi pin pointerrel. Nézd meg magad is a videókban, nem kell nekem elhinni! A normális gépet lengetik, aztán kész, a garettal maszatolnak, óvatoskodnak, köröznek a tárgy felett, mert tudják hol van. Mikor nem tudod, akkor hol akarsz maszatolni vele?  Érted a lényeget? Hiába esik ideális tartományba a tárgy, akkor is minimum minden második alkalommal úgy fogsz elsétálni felette, hogy meg se makkan. Mikor nyekereg, akkor meg áshatod a méteres gödröket, míg akár elég lehetne egy kapavágás. Törik majd az ásó, tökig mocskos leszel (igaz amúgy is), és a csipogás mindig máshol lesz. Az aranyat egyáltalán nem jelzi, gyönyörűen levasazza. (nem mintha olyan sok lenne belőle)

Anno mikor nekem a kezembe volt ilyen poros, homokos helyen egyszerűen ledobott kisebb érmékre egy hanyag lábmozdulattal rugdostam port, katasztrófa, már ott döglött volt. Azóta egyszer keresőztem garrett atx-es emberrel, elnéztem ott mit szerencsétlenkedik vele, kb. ugyanez pepitában aranyáron. Egy jelenleg 300 eurós géppel, ha azt mondom, hogy a nap végére csak 10x -es mennyiségű tárgyat szedtem, még mocskos hízelgő voltam. (atprót, goldot nem láttam közelről)

És még egy jó tanács, amit majd úgyis jól leugatnak, de akkor is leírom. Az emberek minimum 90%-ának kezében rosszul áll a kereső. Már a lengető mozdulat úgy katasztrofális, ahogy van. (nem bírja el a gépet, fél méterrel lenget a talaj felett, nem bírja párhuzamosan lengetni, rohangászik mint a mérgezett egér agyatlan tempóban) Innentől kezdve tökmindegy ki mit mond, mit tapasztal. Semmi értelme foglalkozni vele. Már a gépvásárláshoz is kell a szerencse! :) 

Előzmény: MESTER79 (7286)