Longvale Creative Commons License 2017.03.05 0 0 4511

Nagyon sok Buffalo Bill füzet van magyarul, több mint száz. Írtam már régebben, hogy én nem gyűjtöm ezeket. Csak a borítóik miatt nézegettem, hisz nem is olvasom ezeket. Sok irodalmi értéket nem is képviselnek. Krimiket olvasok, gyakorlatilag csak nyugati szerzőket. Én csak lefotózgattam ezek borítóit, de jól látod, ezek nagy része már színes fénymásolat. Sokat csak amolyan krimitörténeti érdekességként kezelek, de gyakorlatilag ezek fizikai birtoklása egyáltalán nem érdekel.

Az biztos valami kivételes kiadás lehetett az a 20 darab Buffalo Bill, amit megszereztél, ha olyan jó  minőségű papírra volt nyomva, mint írod.

Múltkor nézegettem egy kötetre való listát ezekről a magyar ponyvafüzetekről. Szóval sok száz ilyet kiadtak a háború előtt, jórészt magyar ponyvaszerzőktől.

Nem tudod véletlenül, hogy A pikkelypáncélos miben jelent meg? Én csak fénymásolva láttam, annyi infóval, hogy egy kalendáriumfélében jelent meg (v. leg 1937-38 körül). Adtam róla egy képet is korábban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142817411&t=9002341

 

 

 

 

Előzmény: filmek81 (4510)