LyPapa Creative Commons License 2017.03.04 0 0 134581

Amit én tapasztaltam az olcsóbb kategóriáról, az azt mutatta, hogy vagy meglepően jó, vagy gyakorlatilag használhatatlan, közép nincs. Attól függ, ki mibe fut bele ... A LIDL-es szerszámok a jobb kategóriába esnek, de nyilván ezeknél is előfordul selejt. Ha akarsz egy kicsit felfelé lépni, akkor az árak emelkedése nem lineáris, de gondolom ezt tudod. 

A közepes szerszám, jó él(hordozó) egyértelműen minőségi ugrást jelent - de a 'jó él hordozó' adott esetben a szerszám árának akár többszöröse is lehet. Épp az elmúlt napokban kaptam elő a préselt acéllemezből kialakított vázú két gyalumat (Top Tools ?) és megállapítottam, hogy használhatók, mindössze a kés beállítása kíván nagyobb figyelmet, mint  a az acél vázú gyaluimon. Az édesapámtól örökölt, sok tízéves ropánt - ot még nem kellett utánéleznem - na ez lényeges különbség a profi és az alacsonyabb minőségi osztályú szerszámok között.

Komoly tévedés, hogy a barkácsolók sokszor a szerszámtól várják el a hiányos tudás, ügyetlenség, figyelmetlenség korrigálását - amit a szerszám természetesen meghiúsít :) Ha baleset nélkül sikerül ezt a hülyeségi periódust átvészelni, akkor szerencsés esetben rájön, hogy a szerszám hiányosságai a módszer megválasztásával és a gyakorlás minőségének javításával javarészt pótolhatók.

Összefoglalva: én a gyakorlást helyezném előtérbe mind a barkács, mind pedig a pénzkereső tevékenységek során, mert ez nem helyettesíthető semmi mással  - míg a megmunkálás bizonyos fázisai többféle módszerrel is elvégezhetők, tehát nem feltétlen szerszám minőség függők.

Üdv:LyPapa

Előzmény: Atteeharp (134579)