zsoltee777 Creative Commons License 2017.03.02 0 0 42642

Gigantikus kockázatok vannak ebben a papírban.

 

1. A Hunguest Hotels eddig is benne volt a cégben, mégse érdekelt senkit, most hirtelen óriási érték, alulárazott a papír, 500Ft-ot is megér, meg ilyen dumák.

2. Nagyon kicsi a közkézhányad, 15%-ot olvastam. Na most, ha én nagy tulaj lennék, elgondolkodnék rajta, hogy kiszórom a részvénypakkom egy részét, mindenki meglepődne, ha ráborítanának a piacra 1M db részvényt. :D

3. Csordaszellem. Kisbüfik veszik, egymást hergelik, de eljön az a szint, ahol mindenki szabadulni akar majd tőle és realizálni a nyerőt, akkor zutty.

4. Tipikus hírre vevés esete. Aki sejtette, hogy O. V. köréhez kerül a cég, az már megvette olcsón és a hírre eladta/eladja.

5. az egész sztori engem a Spekuláns feljegyzései c. könyvben olvasható történeteket juttatja eszembe. Amikor egy cég nagy tulaja megbízott egy szakembert, hogy manipulálja fel a papírt, mert el akar adni egy csomó részvényt anélkül, hogy romba döntené az árfolyamot. Néhány ilyen buli után elég volt csak elhinteni a piacon, hogy Livermore kezelésbe fogja venni x céget és már rá is ugrottak a vevők, aztán ha eljött az idő ráborította a piacra a pakkot és a zuhéban óriási mennyiséget megvettek. Mondjuk jelen esetben felhergelik a Konzumot 300Ft-ig. Ott elkezdik adni a nagy befektetők a pakkokat. Elkezd zuhanni és a piac felszívja, hisz mekkora buli már 250-ért, 200-ért, 150-ért megvenni, amikor volt már 300Ft is. :))  A nagy tulajok pedig gigantikusat kaszálnak és a közkézhányad felmegy 40-50% közé.

 

 

Előzmény: kisfo (42640)