apaf3j Creative Commons License 2017.03.02 0 0 134466

Szia!

 

Általában azt mondják, hogy konkrét gépre (pl. körfűrész, csavarbehajtó, rezgőcsiszoló) könnyebb válaszolni, mint márkákat általánosságban összehasonlítani.

 

Biztosan lesz még válasz olyantól, aki nálam jobban ért hozzá, de azért elmondom, én hogy látom ezt a kérdést (nem saját tapasztalat, pusztán a fórumokon olvasottak alapján).

 

A Festool szerintem a profik márkája, vagyis azoké, akik ebből élnek. A gépei nagyon jó minőségűek, nem (vagy nem nagyon) igényelnek utólagos állítgatást. Nagyon kevesen engedhetik meg maguknak hobbira az árait. Ha viszont te e kevés szerencsések közé tartozol. akkor a Festoollal nemigen foghatsz mellé.

 

A Metabo tudtommal (vagyis tévedhetek) inkább profiknak szánja a gépeit, és elég jó minőségűek, de talán akad köztük egy-két kevésbé jól sikerült darab is. Az árak viszonylag magasak, de azért nem elérhetetlenek.

 

A Makitának van hobbi és profi termékpalettája is. A profi gépei elég jók, bár azért némelyiket szidják is, a hobbisoknak szántak sem rosszak, de azért ott már vannak kompromisszumok. (Nem feltétlenül minőségben, hanem inkább szolgáltatásokban). A profi gépek sem elérhetetlen árúak, a hobbisak pedig néha kifejezetten olcsónak tűnnek.

 

Ha rosszat írtam, a nálam tapasztaltabbak majd kijavítanak :)

Előzmény: Törölt nick (134457)