hnorbi Creative Commons License 2017.02.28 0 0 1450

Forgalmi iroda az otthonodban!

Nagyszerű hírem van, az eddigi érdeklődés-halomnak igyekeztünk eleget tenni:

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor következő kiállítására nem kell várnod, mivel részben elérhetővé válik a nagyközönség számára. Játék határok nélkül és kortól függetlenül, interaktív, fejlesztő és legfőképpen érdekes. No meg a miénk.
(Nah jó, mégis csak érdemes várni a következő kiállításra, mivel oda rengeteg térképet, hálózati szimulációt, és még ki nem adott szoftverkomponenst viszünk ki. És különben is: TerVez2-ből sosem elég)

A program előfizetéses konstrukcióban érhető el, ami tartalmazza a futtatókörnyezetet, valamint jelenleg a Kőbánya-Kispest, Monor, Mosonmagyaróvár állomások szimulációját Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépítve. Az elérhető szimulációk körét az idő előrehaladtával bővíteni szeretnénk, de tervezzük a meglévő szimulációk "játéktartalmát" is fejleszteni, hogy még érdekesebb, lenyűgözőbb és legfőképp még fejlesztőbb legyen.

Január második felétől ideje előkeresni a hótaposót és a vastag kesztyűt, hiszen a "hóhelyzet" szimulációjára is tettünk lépéseket. Sajnos "Józsibácsink" még nincs a PFT-nél, így a hóeltakarítás is a játékosokra váró feladat, avagy jó ember a hóember.

Mosonmagyaróvár állomás szimulációjába került "eseményes", vagy "hibás" vezénylet, amiben a felhasználó megtapasztalhatja milyen, amikor a vasúti forgalomirányítás nem a megszokott mederben zajlik. Kicsit részünkről ez szárnypróbálgatás, de várjuk a visszajelzéseket :)

Kőbánya-Kispest állomás szimulációjából készült egy bővebb verzió is, amiben az érkező vonatok számára a szomszéd állomás (gépi) forgalmi szolgálattevője engedélyt kér, és nekünk is engedélyt kell kérni az indítandó vonatok részére.

Végül, de nem utolsó sorban új szimulációként elérhető Solymár-Óbuda-Angyalföld állomások szimulációja. Igen, három állomáson kell a vonatokat igazgatni. Az egy szimuláció pedig két szimuláció, ugyanis belekerült Óbuda Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépített változata is, valamint az izgalmasabb dolgokat kedvelők kedvéért Siemens-Halske típusú biztosítóberendezéssel elkészített verziója is. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a vasút hőskorára éhes felhasználóink Angyalföld állomás hetvenes évekbeli változatával találják magukat szembe. Vizafogó felé menő vonallal, Kender-Jutagyárral, Ládagyárral, valamint a Hámán Kató vontatási főnökség fele vezető tolatóvágánnyal. A Hámán Kató vontatási főnökség jelenleg Vasúttörténeti Parkként üzemel.)

A márciusi frissítések hamarosan elérhetőek lesznek: elsőként új elemként bekerült az elérhető szimulációs palettába 30-as vonalról Tárnok állomás, D55T biztosítóberendezéssel megépített változata. Ez a "T"-s verzió a saját "termékünk", a normál D55-öt a tolatóvágányút alapjaival egészítettük ki. A szimulációban a szomszéd állomások engedélyt kérnek a vonat részére.

Szintén új elemként bekerült a 44-es vonalról Zichyújfalu és Börgönd állomások szimulációja. Zichyújfalu állomás Dominó 55, míg Börgönd állomás Siemens-Halske biztosítóberendezéssel megépített változata. Börgönd állomásnak 4 csatlakozó vonala van (Szabadbattyán, Székesfehérvár, Aba-Sárkeresztúr, Zichyújfalu), bár a forgalom elenyésző rajta.

A késésért szíves türelmüket, és megértésüket kérjük... Hosszas fejlesztés után talán elértük azt, amit a MÁV nem tud megoldani bármennyire is szeretné: a vonatok nem késnek... csupán akkor jönnek, amikor jól esik nekik :) Avagy a tehervonatok -60..+60 perc eltéréssel közlekednek az eredeti menetvonalukhoz képest, ahogy azt a valóságban is teszik (igaz, ott nem ekkora szórással, hanem akár "napnyi" eltéréssel is közlekedhetnek); valamint a személyszállító vonatok -2..+60 perc késéssel közlekednek.

Az összes elérhető szimulációnk a portálunk "Szimulációk" menüpontjából elérhető.

Próbáld ki most megfizethető áron a Magyarországon elérhető legszuperebb vasúti forgalomirányító szimulátorunkat.
Az előfizetés a TerVez2 weboldalán, a "Szoftverelőfizetés" menüpontban igényelhető. Az előfizetés a portálon történő regisztráció/bejelentkezés után érhető el.

Írj bátran a kapcsolat(kukac)tervez2.eu címre, minden kérdésre válaszolunk a lehető legrövidebb időn belül!

A TerVez2-ről ha többet szeretnél megtudni, látogass el