Hétvégén Mönichkirchenben jártunk, hogy megnézzük milyen a "szokásos" Stuhleck-hez képest. Az egyik oldal nagyon kezdő/családi, tényleg azoknak jó akik most tanulnak vagy még éppen a következő kihívást keresik miután már az első lépéseket megtették. A másik oldalon fekete és piros jelölésű pályák vannak, a gyakorlatban piros az egész. Ennek ellenére nagyon kevesen mentek rajta, megijedtek a színétől (vagy attól hogy jeges volt az egész)
Ez az oldal összességében már egész hosszú és van jó pár széles szakasz, ami alkalmas carving-ra. Azt nem mondanám, hogy összemérhető Stuhleck-el (ott szélesebbek és hosszabbak a pályák), de egy lehetséges alternatíva egy alkalomra. De minden képpen egy nagyságrenddel kisebb síterep. Viszont tömeg nem volt, legalábbis a nehezebb oldalon.
Nem tudom mi ütött belém, de reggel ismeretlen pályára a hosszabbik lapommal mentem ki, hát csak szenvedtem, mert vannak keskeny szakaszok is, illetve ahol nagyon összesűrűsödtek az emberek ott csak csúsztatni lehetett ami elég élvezhetetlen egy hosszabb lappal, úgyhogy átcseréltem a rövidebb/szélesebb Speedcross-ra és rögtön 1000-el nőtt az élvezeti érték: igaz jégen picit kevésbé tartott, viszont kisebb ívű kanyarokkal sokkal jobban lehetett boldogulni. Gyakorlatilag az egész nap jégen síeltünk, annyi változott hogy kora délutánig sima jég volt, utána már voltak buckák is. Olyan szinten volt jeges a pálya, hogy az ember akármikor körbenézet 2-3 ember biztosan éppen esés után feküdt. vau szavai jutotak az eszembe: "erősen tanít a pálya". Én egyébként szokatlan módon kifejezetten élveztem: már régen mentem tükörjégen és legalább kipróbáltam mit tudok és jót lehetett gyakorolni. Meglepődtem, de egyszer sem estem, egyetlen kis kicsúszásom volt egy kanyarban. Mondjuk azért a carving azért nem volt olyan színvonalú, mint jó minőségű pályán, nem volt ritka hogy megcsúszott a kanyarban, de azért meglepő volt, hogy rendesen megdöntve és terhelve még a "kezdőknek ajánlott" Speedcross lap is tűrhetően tartott jégen
Jól éreztük magunkat, szerintem egy szezonba egy Mönichkirchen befér, de lehet hogy egy alkalom elég.