ejzsi Creative Commons License 2017.02.24 -1 1 58238

Kedves Chillout !

Nem akarok veletek vitatkozni a magyarországi helyzetről azokkal, akik hosszabb rövidebb idő óta az EK országaiban élnek. Mint a hozzászólásokból kiolvasható, a rákkal küzdők itt is élnek. Sőt, ezek a személyek többsége nyugdíjas, és kedves OoH. ők akkor, amikor Te még gyermek voltál majd ifjú, dolgoztak, és az a bizonyos diktatúrában - vagy annak romjain - tudtál tandíjmentesen tanulni, kaptál szociális ösztöndíjat, (ha jól tanultál: még tanulmányit is) volt diák- bérlet, diákkedvezmény utazáshoz stb.

Ezek a rákkal küzdő "nyuggerek" meg próbálnak megélni jobb esetben 100 ezer Ft. körüli "nyugdíjból".

Sakkpartnerem csillagász volt, majd a szocializmusban biz- tosítás matematikus. Pont a napokban szórakoztatott két parti között azzal, hogy az eltelt 26 év alatt annyi barkácso- lás történt a nyugdíj körül, hogy az eredetihez képest is 50 % körüli összeggel mindenki kevesebbet kap / rosszul járt.

És a mi gyerekeink nem azért nem mennek utánatok, mert tehetségtelenek, nem ismernek nyelveket, vagy" demokrá- ciához fel nem nőtt, állam csecsén csüngő, felelősséget vál- lalni nem hajlandó emberek milliói köreihez tartoznának és így követelnek szép életet, "mer az jár".

Én Japipapival értek egyet, de nem kívánom megbélyegezni azokat sem, akik a jobb megélhetés kedvéért vállalják a kül- földi munkát, a gyökértelen életet, - az ezzel járó bizonyta- lanságok okozta feszültségeket és akik amint lehet, jönnek haza, és már a határon jól - sokszor nagyon jól - érzik ma- gukat.

És akikkel én is nagyon szívesen találkozom, sőt, várom látogatásukat.

Csak megjegyzem: a most működő állam ezeken az embereken soha nem látott deviza bevételre tesz szert a hazautalt pénzeken keresztül. Ezzel a bevétellel szemben ugyanis nincs kiadás ! (legalábbis követelmény szinten)

Előzmény: _chillout_ (58236)